eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kudarcosnak tűnik a lakásfelújítási támogatás - lapszemle

A Jobbikot ajánlja a stáb a DK helyett Botkának. Versenyre hívja az áramellátókat a Nemzeti Közművek Zrt.

A Magyar Idők szerint Botka László nemrég összeállt liberális tanácsadói stábja azt ajánlja az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, hogy helyi szinten inkább a Jobbikkal kellene együttműködnie a szocialistáknak, mint a Demokratikus Koalícióval. A pártvezetés jelentős része elfogadhatatlannak tartja az ötletet és Gyurcsány Ferencet tekinti szövetségesének.

A Magyar Nemzet Szakemberhiány az építészeknél címmel közöl összeállítást. A lapnak nyilatkozó Vági Bence szerint van olyan iroda, amelyik fél éve keres három embert, de egyszerűen nem talál. A fiatal szakember mellett hasonlóan látja a helyzetet Földes László Ybl-díjas építész is. Utóbbi azt mondja, aki hazajön külföldről, az komolyabb szakmai szereplővé tud válni.

A Világgazdaság arról ír, hogy a közelgő nagyforgalmú budapesti rendezvények miatt nehezebb lesz a fővárosban közlekedni, és valószínűleg a taxira is várni kell legalább 10-05 percet. A taxisok ma egyeztetnek a vizes világbajnokságot bonyolító BP2017 Nonprofit Kft-vel arról, miként közelíthetik meg a helyszíneket.

A Világgazdaságnak adott interjúban Kóbor György elnök-vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy a Démász megszerzése után már nem akvizícióval vagy ügyfelek átvételével, hanem versenyhelyzet teremtésével kíván új pozíciókat szerezni az NKM Nemzeti Közművek Zrt. A vezető szerint a versenyt a riválisokénál jobb szolgáltatásokkal, új termékek és szolgáltatások, illetve azok kapcsolásának bevezetésével hozná létre az évi 550 milliárd forint forgalmú NKM, amely már magáénak mondhatja az egyetemes gázszolgáltatást, és keresi a szinergiákat a távhőszektorban is.

A Magyar Nemzet szerint alig érdeklődnek a lakásfelújítási támogatás iránt. A lap azt írja, túl bonyolult a pályázat, ezért kétséges a 115 milliárd forintos energia-korszerűsítési program sikere. A korszerűsítés árát a családoknak kell megelőlegeznie, az állam csak a számla ellenében és utólag fizet.

A Portfolioból megtudhatják, három tanyafejlesztési pályázat jelent meg összesen 807 millió forintos keretösszeggel, melyet központi költségvetésből finanszíroznak. A támogatást az alföldi tanyás térségben található települési önkormányzatok, önkormányzati társulások, egyházi jogi személyek, civil szervezetek, nonprofit szervezetek, magánszemélyek, őstermelők vagy egyéni vállalkozók igényelhetnek augusztus 7-től. Az állami pénzt települési és térségi fejlesztésekre, tanyagazdaságok fejlesztésére, illetve a tanyák lakóépületének felújítására lehet felhasználni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×