eur:
392.7
usd:
366.09
bux:
66868.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Egy fontos kérdésben megmenekült a kormány

Egy fontos kérdésben megmenekült a kormány

Mentesülnek jövőre a háziorvosok az öt évnél régebben megszerzett praxis eladása utáni személyi jövedelemadó megfizetése alól – jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán. Az egészségügyi államtitkár azt elmondta, hogy megszűnt a patika-hitelprogram miatt indult uniós kötelezettségszegési eljárás.

Gördülékenyebbé válhat az orvosi praxisok eladása jövőre. A 2018-tól tervezett változtatásról Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár beszélt budapesti sajtótájékoztatóján:  "Jövőre

nem kell megfizetni a személyi jövedelemadót

azon praxisok eladása után, amelyeket öt évnél régebben szerzett meg a háziorvos.”

Az egészségügyi államtitkár kiemelte: folytatódik a patika-hitelprogram, megkönnyítve a fiatal gyógyszerészek tulajdonhoz jutását. Egyúttal beszámolt arról, hogy mára szinte az összes patika a jogszabálynak megfelelően gyógyszerészi többségi tulajdonban van.

"Lezárult a folyamat, öt év alatt sikerült visszaadni a patikusok kezébe a  magyar patikákat. Nincs már olyan patika, amelyben a tulajdonosváltás ne történt volna meg, és kevesebb mint öt olyan hely van, ahol öröklés vagy más adminisztrációs ok miatt még nem sikerült lezárni a folyamatot" - mondta az államtitkár.

A politikus újságírói kérdésre elismerte: valóban indult Magyarország ellen uniós kötelezettségszegési eljárás a patikai hitelprogram miatt, de

a vizsgálatot Brüsszel június elején megszüntette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×