eur:
395.3
usd:
372.35
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Lecsapott az óriásvihar Budapestre, a Balatonnál már nagy pusztítást végzett

Lecsapott az óriásvihar Budapestre, a Balatonnál már nagy pusztítást végzett

Szupercella érte el Budapestet, erős szelet, ömlő esőt hozva.

Orkán erejű szél csapott le jégesővel a Balaton keleti végére, hétfőn este óránként több mint 150 kilométeres sebességű szelet regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat balatonvilágosi műszere, amire eddig nem volt példa, mióta méréseket végeznek - mondta Horváth Ákos, az OMSZ siófoki obszervatóriumának vezetője hétfő este.

Több háznak megrongálódott a teteje Siófok-Szabadisóstón, volt, ahol a kerítést is kidöntötte az erős szél - tudósított munkatársunk. A szupercella szélvihart és jégesőt okozott a Dunántúlon.

Lecsapott az óriásvihar Budapestre, a Balatonnál már nagy pusztítást végzett

Lecsapott az óriásvihar Budapestre, a Balatonnál már nagy pusztítást végzett

Budapestre heves esővel, aktív villámtevékenységgel és erős széllel csapott le a szupercella.

Nem járnak a vonatok Balatonaliga és Siófok, továbbá Karád és Mernye között, mert fák dőltek a vasúti pályára hétfő este - közölte a Mávinform. A helyreállításig az utasokat vonatpótló buszokkal szállítják.

Délről jött

Horvát területen fejlődtek ki az első zivatarfelhők, amelyek fél hét körül Somogyba érve örvénylő zivatarokká, úgynevezett szupercellákká alakultak. A vihar Somogy megyén dél-nyugat felől észak-kelet felé haladva keskeny sávokban hozott jégesőt és orkán erejű szelet, vélhetően egy-egy sávban nagyobb károkat okozva - mondta a meteorológus.

Lecsapott az óriásvihar Budapestre, a Balatonnál már nagy pusztítást végzett

Somogy megyében mintegy kétszáz káresetnél dolgoznak a tűzoltók, személyi sérülés nem történt. A legtöbb riasztás Siófokról, Balatonvilágosról és Karádról érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába.

A megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói is részt vesznek a kárelhárításokban. Siófokon és Balatonvilágoson főként az úttestre, vezetékekre, járművekre és háztetőkre dőlt fákat, illetve faágakat kell eltávolítani, Karádon a megrongált háztetők ideiglenes befedése a feladat.

Budapesten kívül az Aszódi, Budakeszi, Ceglédi, Dabasi, Dunakeszi, Érdi, Gödöllői, Gyáli, Monori, Nagykátai, Pilisvörösvári, Ráckevei, Szentendrei, Szigetszentmiklósi, Váci, Vecsési járások területén okozhat károkat a vihar.

A hőség miatt Csongrád és Békés megyére keddre is a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adták ki. A másodfokú és elsőfokú figyelmeztetést kevesebb megyére, de még mindig az ország jelentős részére adták ki. Emellett kedden szintén több megyében heves zivatarok, felhőszakadás miatt is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 18-24 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 28-36 fok között valószínű (északnyugaton lesz hűvösebb).

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×