eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

"Soros György 2"-vel üzletel a Fidesz a Jobbik szerint

A Fidesz a letelepedési kötvények révén egy Soros Györgyhöz hasonló üzletemberrel áll üzleti kapcsolatban - közölte a Jobbik.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: miközben a kormány "egyfajta hadjáratot indított" Soros György ellen a migráció támogatásáért, egy "Soros György 2"-vel üzletel. Kifejtette: Armand Arton, az Arton Capital vezetője egy globalizáció-, bevándorlás- és kvótapárti üzletember, aki 8 milliárd forinthoz jutott a magyar kötvényeken keresztül.

Felmerül, hogy mennyire hiteles a Fidesz politikája, hiszen az illető lényegében ugyanazt vallja, mint Soros György - vetette fel a jobbikos politikus, hozzátéve: Armand Artonnak az a programja, hogy az uniós országok kötvényprogramjaik értékének 2 százalékát fordítsák bevándorlók letelepítésére. Ez 11 milliárd forintot jelentene Magyarországon - jegyezte meg.

Mirkóczki Ádám a "kötvénybiznisz" megszüntetését, a tranzakciók átvilágítását és elszámoltatatást sürgetett.

A szóvivőt kérdezték a vecsési pártszervezetről. Megerősítette, hogy a helyi Jobbik-elnök és néhány tag csütörtökön kilépett a pártból és egy július 8-án alakuló új mozgalomban képzeli el a jövőt. Mindenkinek joga van civil szervezetet, politikai mozgalmat, pártot létrehozni és törvényes rendezvényt szervezni - kommentálta a történteket, jelezve: a Jobbik független az eseménytől és nem is foglalkozik vele.

Megkérdezték arról is, hogy sajtóhírek szerint visszásságokat talált az Európai Bizottság egy 420 milliárd forintos magyar közbeszerzésben. Azt felelte: azon lepődne meg, ha egy közbeszerzés tisztán és jogszerűen történne. Ha a hatóságok rendesen végeznék munkájukat, napi szinten tömegével buknának ki az ilyen ügyek - vélekedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×