eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
„Hihetetlen dolgokat követelnek meg a tanárok

„Hihetetlen dolgokat követelnek meg a tanárok"

Már megkezdődött az iskolai tanszerek árusítása a nagy áruházláncokban. Sokan már a júliusi fizetés után megveszik a füzetek egy részét, de az igazi roham augusztus végén, szeptember elején várható.

A legtöbb iskolában a tanárok már bizonyítványosztáskor a szülők kezébe adták a jövő tanévre vonatkozó tanszerlistát, sőt az elsős szülők már a májusi szülői értekezlet után megkapták azt.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete egy áruházláncban nézte meg, hogy a tanárok milyen eszközök beszerzését kérték.

Keszei Sándor, a szervezet vezetője az InfoRádiónak azt mondta: leginkább az elsős szülők panaszkodtak, mert azt is előírták számukra, hogy milyen minőségű legyen a színes ceruza

„Hihetetlen dolgokat követelnek meg az iskolák.

Márkákat követlenek meg a szülőktől.

Lehet, hogy ezek jó termékek, de igazából nincs rájuk szükség” - emelte ki.

A tanszerlistán szerepel, hogy milyen tolltartót vagy táskát vásároljanak a szülők. A pedagógusok azt is fontosnak tartják, hogy jó minőségű legyen a radír vagy a hegyező.

Alsó tagozatban még azt is előírják, hogy

milyen ollót vagy ragasztót vásároljanak a tanulóknak.

Keszei Sándor furcsának tartotta, hogy minden szülőtől egy csomag másolópapírt is kérnek.

A felsősök nem kapnak ilyen hosszú listát, de előfordul, hogy a színes ceruza minőségére tesznek megjegyzést a tanárok. Alsóban 9-10 füzetet kell vásárolni, de ez elég egész évre, míg felsőben többre van szükség.

Az üzletekben megkezdődött a tanszerek árusítása, de az igazi roham várhatóan augusztusban kezdődik.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×