eur:
394.29
usd:
370.2
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Nagy gond van az egyik magyar húzóágazatban - lapszemle

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: egy év alatt sem haladt a megvalósítás felé a tavaly szeptemberre ígért újfajta háziorvosi törzskartonrendszer bevezetése. A Magyar Idők arról ír, hogy az egyszülős családoknak hozott létre Budapesten működő központot és indított internetes újságot az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány. A Pénzcentrum.hu cikkéből kiderül: a lakókocsis nyaralás sem olcsóbb, mint egy utolsó pillanatban lefoglalt last minute út.

A Magyar Idők arról ír, hogy az egyszülős családoknak hozott létre Budapesten működő központot és indított internetes újságot az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány. Nagy Anna volt kormányszóvivő, a kuratórium elnöke szerint jelenleg Magyarországon több mint 350 ezer egyszülős család van, akik időnként nehezen találnak segítséget egy-egy élethelyzetben, probléma megoldásához. Az elmúlt 40 évben megduplázódott a gyermeket egyedül nevelő apák száma, ők jelenleg mintegy 70 ezren vannak.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: egy év alatt sem haladt a megvalósítás felé a tavaly szeptemberre ígért újfajta háziorvosi törzskartonrendszer bevezetése. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke a lapnak azt mondta: addig nem indulhat el a rendszer, ameddig nem valósul meg minden rendelőben az elektronikus egészségügyi szolgáltatás tér, amely összekapcsolná az egészségügyi szolgáltatókat.

A Világgazdaság összeállítást készített a magyarországi építőipar helyzetéről, amelyből kiderül: heteket kell várni egyes építőanyagokra, a kivitelezőkre pedig esetenként még többet, ugyanis az építőipari megrendelésállomány ugrásszerű emelkedése kapacitáshiányt okozott. Szarka László, a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség ügyvezetője a lapnak ugyanakkor azt mondta: az ágazatban még vannak tartalékok.

Gazdasági lapszemle

A Portfolio arról ír, hogy a helyi önkormányzatok összesen 27 milliárd forintos területfejlesztési keretből korszerűsíthetik a tulajdonukban lévő épületeket. A pályázók külső hőszigetelésre, nyílászárók cseréjére, napelemek és napkollektorok telepítésére, hőszivattyú rendszerek telepítésére, illetve kazáncserére vehetik igénybe a vissza nem térítendő 100 százalékos támogatást. A megyék többségében már benyújthatóak a kérelmek, de ennek ellenére még csak egyetlen pályázat érkezett be a hatósághoz.

A Napi.hu összeállítást készített arról, hogy mit tehet az a munkavállaló, aki olyan cégnél dolgozik, amely nem fizet utána adókat, járulékokat. Egy nemzetközi felmérésből kiderül: az emberek többsége szerint a témában a legfontosabb feladata a kormányoknak lenne, a korrupció visszaszorításával. Sokak szerint segítene az is, ha valamilyen pénzügyi ösztönzővel vennék rá a cégeket, hogy megmaradjanak a fehér gazdaságnál. Részletek a Napi.hu-n és az InfoRádió reggel 9 óra után kezdődő Üzleti reggeli című műsorában.

A Pénzcentrum.hu cikkéből kiderül: a lakókocsis nyaralás sem olcsóbb, mint egy utolsó pillanatban lefoglalt last minute út, ráadásul a szabadságérzet is csalóka, hiszen nem állhatunk le a lakókocsival akkor és ott, ahol szeretnénk, a lefoglalt szoba helyett itt kempinget kell keresni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×