eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Országos hiány van egy fontos gyógyszerből

A zöldhályog kezelésére használt szemcseppek hiánya százezer embert érint Magyarországon.

Nemcsak akadozik az ellátás a hazánkban csaknem százezer embert érintő zöld hályog kezelésére alkalmazott egyik gyógyszerből, valójában szinte sehol nem lehet kapni az országban. A betegek egy része ezért több mint tízszeres áron Ausztriából rendeli a szemcseppet - tudta meg a Magyar Nemzet. Erre azért kényszerülnek, mert sok más termékkel ellentétben ebben nincs allergiát is kiváltó tartósítószer.

A lap több vidéki és fővárosi gyógyszertárnál is érdeklődött arról, hogy elérhető-e az egyadagos kiszerelésű, Cosopt Uno nevű szemcsepp, amelyről korábban a gyártó azt állította: a szükségletek kétharmadát tudják fedezni. Ám ez túlzásnak tűnik, ugyanis a legtöbb patikában vagy egyáltalán nem volt ez a termék, vagy azt mondák: néhány hete kapnak egy-két darabot, többet nem, de hamar elviszik. 

Pedig igény lenne rá, szinte naponta keresik a betegek a gyógyszert. Egy fővárosi patikában például már Ausztriából rendelik meg, de a támogatott 800-900 forint helyett több mint 9000 forintot kell fizetni érte.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×