eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A legfontosabb tanács most a türelem! Gigadugóra készüljön, aki hétvégén indul útnak

A legfontosabb tanács most a türelem! Gigadugóra készüljön, aki hétvégén indul útnak

Várhatóan ezen a hétvégén is hatalmas forgalomra és akár torlódásokra kell számítani az autópályákon. A legnagyobb forgalom - ahogy nyáron lenni szokott - ma délután is az M7-esen várható.

Míg hétköznap inkább az M1-esen a legnagyobb a forgalom az autópályák közül, a nyári hétvégéken, péntek délután 4 és este 8 óra között, illetve szombat délelőtt az M7-esen alakulnak ki esetleges torlódások – mondta az InfoRádiónak Kemenesi Judit, az Útinform munkatársa.

"Biztos kerülőút sajnos nincs, mert ilyenkor a 7-es főút nagyon gyorsan beáll, de ha nagy baj van, akkor az M1-es autópálya-Bicske-811-es főút-Székesfehérvár útvonal, vagy az M6-os autópálya-Pusztaszabolcs-Velence útvonal jó lehet még. Ez utóbbit én már többször kipróbáltam, elég jól működik" - ajánlotta az Útinform munkatársa.

"Ha már kerülőutat keresünk, akkor a tesztek és a személyes tapasztalatok is azt mutatják, hogy

hagyatkozhatunk a Waze, vagy Magyarországon elterjedt neve szerint a "Vaze", illetve éppen a Google Maps navigációs szolgálatatásaira"

- közölte Karner Miklós, Az Autó című lap szakújságírója.

"Ez például egy ilyen klasszikus balatoni M7-es dugós szakaszon nagyon ügyesen tud kerülni. Tehát ha nagy tömeg megy az M7-esre, sok bejelentés érkezik erről, akkor a rendszer tud másik utat ajánlani a forgalom alapján" - tette hozzá.

Egy nagyobb utazás előtt egyébként a navigációs szoftver mellett számos dolgot kell ellenőrizni magán a gépjárművön – húzta alá az InfoRádió megkeresésére a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ vezetéstechnikai alosztályának vezetője, Hoffer Zsolt.

"Fontos, hogy a világító berendezések, a hűtőberendezések, és ha klímás a járművünk, akkor a klímaberendezés jól működjön és tiszta legyen

- ez utóbbi az egészség szempontjából feltétlenül fontos. A fékrendszernek is rendben kell lennie, és természetesen a gumiabroncsra kell még az egyik legnagyobb hangsúlyt fektetni utazásaink során" - hangsúlyozta a szakember.

Ilyenkor a nyári időszakban egyébként valamivel több baleset történik, ezért

a rendőrség több türelmet és figyelmet kér az autósoktól

– mondta Kiss Csaba, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára.

"A nagy meleg a vezetésben is meglátszódhat, meghosszabbíthatja a reakció-időt, tompulhat a figyelem, hamarabb lesz fáradt a járművezető. Nagyon sok esetben ez vészhelyzet kialakulásához vezethet" - hívta fel a figyelmet.

Ennek elkerüléséhez Kiss Csaba azt tanácsolta, hogy mindig legyen innivaló az autóban és pihenjenek gyakran a sofőrök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×