eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megtalálták és elhárították a felújított 3-as metró-szerelvények hibáját - a nap hírei

Az Európát fenyegető súlyos kérdésekről beszélt a miniszterelnök a nemzeti konzultációt kísérő országjáró rendezvénysorozaton. Jövő szombaton demonstrálnak a Tesco dolgozói Budapesten.

Az illegális bevándorlás problémáját és az unió jövőjének ügyét tartja a két legsúlyosabb, Európa egységét feszegető kérdésnek a miniszterelnök. Orbán Viktor a Fidesz-frakció nemzeti konzultációt kísérő országjáró rendezvénysorozata záróeseményén úgy fogalmazott: a tét komoly, ezért mindkét kérdésben óriási erők feszülnek egymásnak Európában. A kormányfő úgy vélte: a tömeges integráció illúziója megbukott. Ellenzéki pártok szerint a magyaroknak elegük van a miniszterelnök rögeszméiből és a konzultáció nem szolgálja a nemzeti érdeket.

Több országban is jogszabály kötelezi a civil szervezeteket a külföldi finanszírozás jelöléséről - indokolta a Fidesz frakcióvezetője a civiltörvény szükségességét. Kósa Lajos az InfoRádió Aréna című műsorában a plakáttörvénnyel összefüggésben azt mondta: a korábbi szabályozás fekete finanszírozásra adott lehetőséget, ezért kell ezen változtatni. Kósa Lajos beszélt arról is, hogy a Fidesz elnökének megbízatását várhatóan újabb 2 évre meghosszabbítja a párt novemberi tisztújító kongresszusa, de a testület új alelnököket választ.

Megtalálták és elhárították a felújított metrószerelvény hibáját és várhatóan a jövő hét második felétől már újra forgalomba állhatnak a járművek a 3-as vonalon - erősítette meg az InfoRádiónak a BKV elnök - vezérigazgatója. Bolla Tibor arról is beszélt, hogy a BKV érvényesíteni fogja a kötbért az orosz céggel szemben.

Július 8-án demonstrálnak a Tesco dolgozói Budapesten. Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke azt mondta: a szakszervezetek képviselői petíciót adnak át a vállalat vezetőinek, amelyben összefoglalják a dolgozók bérproblémáit, illetve arra kérik a munkáltatót, hogy a szakmunkás garantált bérminimumon foglalkoztatottak bérét a korábban bejelentettnél nagyobb mértékben emelje.

Továbbra is jelentős szerepet játszanak az Egyesült Államokkal való kapcsolatok a magyar gazdagság fejlődésében - mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály erről az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács budapesti ülésén beszélt. Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár azt mondta: a kormány megerősíti a gazdaságdiplomáciai jelenlétét az Egyesült Államokban.

Szerda éjfélig meghosszabbította a másodfokú hőségriasztást az ország egész területére az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár. Szentes Tamás közleménye arra figyelmeztet, hogy a nagy hőség még az egészséges szervezetet is megterheli, így bárkinél okozhat panaszokat.

Nem érinti a leggyakoribb csekkfajtákat a hétfőtől érvényes uniós rendelet az adatrögzítésről - erősítette meg a Magyar Posta szóvivője. Panulin Ildikó közölte: továbbra sem kell személyi azonosítót felmutatni az M jelzésű csekkeknél, amelyek adó, pénzbírság, és illeték befizetésére szolgálnak.

Csak a Brexit feltételeinek tisztázása után terjeszt be törvényjavaslatot a skót kormány az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról. Nicola Sturgeon miniszterelnök szerint ez jövő őszre várható.

Nyugat-Európára és Indiára is átterjedtek az Ukrajnát és Oroszországot érintő hackertámadások. A svájci számítástechnológiai hatóság szerint a Petya néven ismert zsarolóvírus támadta meg a rendszereket. A vírust először Ukrajnából jelentették, ahol szolgáltatóvállalatokat, bankokat, köztük az OTP leányvállalatát érte a hackertámadás.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×