eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Életbevágó: hatalmas veszélyre figyelmeztet a magyar rendőrség

Életbevágó: hatalmas veszélyre figyelmeztet a magyar rendőrség

A nyári kánikulában a rendőrök a szokottnál is nagyobb figyelmet fordítanak a járókelőkre, valamint az álló autókban várakozó személyekre annak elkerülése érdekében, hogy a hőségben rosszul legyenek.

Az egyik gépkocsizó járőrszolgálat során két dombóvári rendőr június 26-án arra lett figyelmes a városban, hogy a tűző napon egy fiatal fiú ül az egyik padon, és a fejét fogja. Az egyenruhások megkérdezték tőle, hogy jól van-e, amire a fiú igennel felelt, de amikor javasolták neki, hogy inkább az árnyékban üljön le, azt észlelték, hogy a járása bizonytalan, instabil.

Ekkor a rendőrök a fiút az árnyékba kísérték, megitatták, értesítették a szüleit, majd rosszulléte miatt bevitték a dombóvári kórházba.

A rendőrök arra hívták fel a figyelmet, hogy még az árnyékban hagyott autóban is 42 fokra szökhet fel a hőmérséklet már 10 perc alatt is, ám ha kint 28-38 fok közötti értékeket mérünk, akkor

az autó 55-78 fokosra is fel tud melegedni.

Életbevágó tudni, hogy a túlforrósodott járműben hagyott gyerek percek alatt hőgutát kaphat! Ha a testhőmérséklete eléri a 42 fokot, az végzetesnek bizonyulhat.

Hőségben, a bezárt járműben magára hagyott háziállatnak már néhány perc is elég ahhoz, hogy visszafordíthatatlan károsodás következzen be, ami az állat halálához is vezethet.

Nem megoldás, hogy résnyire nyitva hagyjuk az ablakot, hiszen a fenti veszély ugyanúgy fennáll.

Ha látja, hogy valaki ott akarja hagyni gyermekét, házi kedvencét az autóban, győzze meg arról, hogy ne tegye! Ha szükséges, kérjen hatósági segítséget, hívja a 112-es segélyhívó számot!

Forrás: police.hu

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×