eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

BKV: nem veszélyeztetik az utasok biztonságát a 3-as metró felújított metrószerelvényeinek hibái - a nap hírei

Továbbra sem találják a Dunában eltűnt kislányt a mentőegységek. A magyarországi beszállítói hálózatok szerepéről beszélt a kisebb cégek nemzetközi tevékenységénél a nemzetgazdasági miniszter.

A BKV elnök-vezérigazgatója szerint nem veszélyeztetik az utasok biztonságát a 3-as metró felújított metrószerelvényeinek hibái. Bolla Tibor a TV2-n megismételte: az orosz vállalat már dolgozik a problémák elhárításán. Közben a BKV a veszélyhelyzet megelőzésével indokolta a villamosok sebességkorlátozását a Batthyány tér és a Margit híd közötti HÉV-alagútban.

Ősszel indulhat a római-parti védmű tendereztetése, akár már ebben az évben elkezdődhet az építkezés - mondta a városfejlesztési főpolgármester-helyettes. Szeneczey Balázs megismételte 480 fát kell kivágni a projekt elkészítéséhez, amelyeket a part közelében pótol a főváros. A projekt befejezése másfél-két évet vehet igénybe.

Elmerült két gyermek a 22. kerületben a Duna Tétényi szakaszánál Egyiküket, egy tíz év körüli fiút egy uszály személyzete emelte ki a vízből, őt a mentőhelikopter vitte el a helyszínről. Egy hasonló korú kislány a kutatások ellenére még nem került elő. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a gyermekek külföldiek. A hatóság nyomozást indított az ügyben.

A tartós hőség miatt keddre négy északkeleti megye kivételével az egész országra, Budapestre és Pest megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Szerdán tovább erősödik a kánikula, akkor akár 37 fokig is melegedhet a levegő.

Számos előnyt jelentene Magyarország számára az euróövezeti csatlakozás - mondta Balázs Péter volt külügyminiszter. Magyarország első uniós biztosa az InfoRádió Aréna című műsorában közölte: ha Magyarország a csatlakozást választaná, akkor egy-két autonóm pénzügyi eszközét veszítene el, a többi között az árfolyam-politikát, vagy a költségvetésben a titkos tartalékok eszközét.

A magyar kis- és közepes vállalkozások elsősorban a magyarországi beszállító hálózatokon keresztül képesek csatlakozni a nemzetközi vállalatokhoz - jelentette ki Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter. az OECD budapesti fórumán. Angel Gurria, a szervezet főtitkára fontosnak nevezte a globális termékláncok és a kisvállalkozások termelékenységének növelését.

Európában nyereségesen és zavartalanul működik a Takata és bővíti kapacitásait - közölte az autóalkatrész-beszállító magyarországi leányvállalata. A cég azután közölte ezt, hogy az anyavállalat csődvédelmet kért Japánban és Egyesült Államokban.

A brit miniszterelnök szerint a jelenleg törvényesen Nagy-Britanniában élő külföldi uniós állampolgárok közül senkinek nem kell majd távoznia a Brexit után. Theresa May kormánya bevándorlási stratégiájának fő pontjairól azt mondta: azok az állampolgárok, akik a később meghatározandó időpontig legalább öt éve folyamatosan Nagy-Britanniában élnek, automatikusan letelepedett státust kapnak.

Romániában a szociálliberális koalíció jelöltjét Mihai Tudose gazdasági minisztert bízta meg kormányalakítással az államfő. Az új miniszterelnöknek az alkotmány értelmében tíz napon belül kell a parlament elé járulnia, hogy bizalmat kérjen a kabinet névsora és a kormányprogram számára.

Elhunyt Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző, 80 éves volt. Dévény Anna dolgozta ki a nevét viselő manuális technika - gimnasztika módszert, amellyel a mozgáskorlátozott gyermekeknél és felnőtteknél is kimagasló eredményeket értek el. 2017-ben a Dévény-módszer kiérdemelte a Magyar Örökség Díjat.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×