eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Orbán Viktor: Magyarország kitart a migrációs politikája mellett

Orbán Viktor: Magyarország kitart a migrációs politikája mellett

Magyarország a kötelezettségszegési eljárás ellenére is kitart a migrációs politikája mellett – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

 

Orbán Viktor reggeli rádió interjújában azt mondta: a nemzeti konzultáció után a migránsok kötelező betelepítése ellen már nemcsak a kormány, hanem a magyar nép is harcol. Hozzátette: a magyarok kinyilvánították, hogy nem akarnak olyan kísérlet részesei lenni, amely az európai hagyományokat átalakítva összevegyíti a magyar kultúrát más népek kultúrájával. Mi magyar Magyarországot és európai Európát akarunk. Nem akarunk részt venni az országot és Európát átalakító kísérletekben - fogalmazott a miniszterelnök.

"Bevallom férfiasan, nemzeti konzultáció nélkül is elég elszánt tudok maradni" mondta Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy a visszaküldött válaszok nélkül is kitartott volna migrációs politikája mellett. A miniszterelnök úgy vélte: a kifelé mutatott kép miatt is fontos volt a konzultáció és az azon részt vevők magas száma. A miniszterelnök azzal összefüggésben beszélt erről, hogy az Európai Bizottság kedden kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést.

"Az amerikaiakhoz képest mi finomak és udvariasak vagyunk,"

ezért érdekes, hogy hogyan reagáltak az új magyar civiltörvényre, mondta Orbán. Szerinte ott brutálisabb a szabályozás.

"Ha valakinek pénzt adnak, annak oka van. Nekünk pedig jogunk van tudni, hogy kik és miért adták azt a pénzt,"

a törvényt pedig mindenkinek be kell tartani, reagált a TASZ és a Helsinki Bizottság által bejelentett polgári engedetlenségére.

A magyar futball helyzetéről szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott:

"engem már kevés dolog lep meg."

Egy Mohács után vagyunk, ami Andorrában történt az az volt - tette hozzá a miniszterelnök. A miniszterelnök drukkol Csányinak, az MLSZ elnökének, hogy a szétszéledő csapatokat összehalássza és felépítse újra a válogatottat.

A kormányfő beszélt az Európai Unió lelőtt álló kihívásokról is. Ilyennek tartja a versenyképesség javítását, a terrorizmus visszaszorítását, a balkáni és az ukrajnai helyzet kezelését, valamint a népességcsökkenés megállítását.

A csütörtökön elfogadott jövő évi költségvetés témáját érintve Orbán Viktor kiemelte, hogy 2018-ban növekedni fognak a bérek, a családok pedig minden támogatást megkapnak a gyermekvállaláshoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×