eur:
393.94
usd:
369.5
bux:
65755.55
2024. április 23. kedd Béla

Megint változtat a kormány a rendszámokon

Még idén megduplázzák az elektromos töltőket – olvasható a Magyar Időkben. 100-100 elektromos töltőt telepítenek a fővárosban, a megyeszékhelyeken és a népszerű üdülőhelyeken; elfogadják az átfogó e-mobilitási törvényt, valamint átjárhatóvá teszik villanyautóval az országot a nemzetközi közlekedési folyosók mentén – idézi a lap Lepsényi István államtitkárt.

A Közlekedéstudományi Egyesület rendezvényén az NGM államtitkára elismerte, hogy az elmúlt évben nem sikerült maradéktalanul teljesíteni a kitűzött célokat az elektromos autózás fejlesztésében, ezért idén fokozzák az erőfeszítéseket. Az idei tervek közt említette, hogy a fővárosban 100, a megyeszékhelyeken 60, a turisztikai szempontból kiemelt helyszíneken 40 töltő­pontot nyitnak. Emellett kiemelten kezelik az ország átjárhatóságát elektromos autóval, ezért a TEN-T hálózat mentén telepítenek töltőket. A jogszabályi környezet biztosítása érdekében ebben az évben kidolgozzák a piacmodellt, átfogó e-mobilitási törvényt alkotnak, illetve annak végrehajtási utasításait és a szükséges részletszabályokat. Ezek között csökkentik a töltőállomások engedélyezésének az időigényét is - olvasható a Magyar Idők cikkében.

Lepsényi István elmondta: a tisztán elektromos hajtású magyarországi személy­autók száma jelenleg 836, és 205 elektromos töltőállomás működik. Mérlegelik, hogy a jövőben

csak a tisztán elektromos műkö­désű járművek használhassák a kedvezményekkel járó zöld rendszámot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×