eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Hosszabb lehet a tanév, jön a nemzeti táborozási program

Hosszabb lehet a tanév, jön a nemzeti táborozási program

Tervezet még nincs, de zajlik egy együttgondolkodás a szakmával a tanév meghosszabbításáról – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár.

Nyári szünet idején mindig felvetődik a probléma, hogy túl hosszú a szünet, és nem tudnak mit kezdeni a gyerekekkel, mivel nincs ennyi szabadságuk a szülőknek – emlékeztetett a helyettes államtitkár.

Tanév közben viszont az merül fel, hogy legyen hosszabb a nyári szünet, mert június közepén már nagyon meleg van, olyankor már nem lehet tanítani. A pedagógusok is ritkán lelkesek, ha felmerül az, hogy mondjuk még két héttel tovább tartson a tanév – tette hozzá Maruzsa Zoltán.

„Olyan kompromisszumos megoldás körvonalazódik, amely szerint

a kormányzat az Erzsébet-táborokhoz hasonló tömeges táboroztatási lehetőségeket biztosítana, és tízezrével fogadná a rászoruló gyerekeket”

- közölte a köznevelésért felelős helyettes államtitkár.

„Ha a nemzeti táborozási koncepció és az erre fordított uniós források mentén sikerül bővíteni ezeknek a kapacitásokat, sikerül kidolgozni olyan tematikus programokat, amelyek nem méregdrágán, nem magánszervezésben, hanem adott esetben iskolaépületekben szervezve, nem feltétlenül mindig bentlakásos módon, de játékos nyári foglalkozásokat és különböző kompetenciafejlesztő tartalmakat tudnak kínálni, akkor ezzel lehet egy jó kompromisszumos megoldás irányába elmenni” - fejtette ki Maruzsa Zoltán.

Hosszabb lehet a tanév, jön a nemzeti táborozási program

Hozzátette, hogy a különböző OECD-s kimutatások szerint a tanítási napok száma Magyarországon kifejezetten alacsony.

A helyettes államtitkár kijelentette, hogy ha a jövőben sor kerül a tanév hosszabbítására, akkor is az az említett táborozási koncepció mentén történik.

Maruzsa Zoltán úgy látja,

az már csak technikai kérdés, hogy ezt a tanév részeként kell-e definiálni, vagy már a tanéven kívüli, de állami kínálatként kell-e bevezetniük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×