eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Egyre leleményesebb módszerek a börtönökben

Egyre leleményesebb módszerek a börtönökben

Egyre kisebb eséllyel jutnak be tiltott tárgyak a fogvatartottakhoz a hazai börtönökben, pedig a trükkös csomagokból nincsen hiány – mondta az InfoRádiónak a Büntetés-végrehajtási Szervezet szóvivője, Orosz Zoltán.

Tavaly 1459 mobiltelefon illegális bejuttatását akadályozták meg a kollégák, idén pedig eddig már majdnem nyolcszázat foglaltak el – közölte a szóvivő.

Hozzátette:

ezek általában nem a mindennapokban használt nagy méretű készülékek, annál sokkal kisebbek, és a fémtartalmuk is sokkal kisebb.

Orosz Zoltán elmondta, hogy a fogvatartottak egyre leleményesebbek és kifinomultabb módszerekkel próbálják bejuttatni a tiltott tárgyakat a börtönökbe.

Kiemelte: minden eszközzel azon vannak, hogy megakadályozzák, hogy a tiltott tárgyak – főleg a mobiltelefonok – bejussanak a börtönökbe.

„Profinak kell lennünk. Ha leleményes a hozzátartozó, akkor nekünk is olyan leleményes eszközhöz kell nyúlnunk, amivel meg tudjuk akadályozni azt, hogy bejussanak ezek a készülékek” - indokolta.

Egyre leleményesebb módszerek a börtönökben

Elmondta, hogy időnként preparált dobozba, élelmiszerekbe, dohányba, kávéba vagy teába rejtik ezeket a készülékeket.

„Ha tiltott tárgyat találunk a börtönökben, akkor vizsgálatot indítunk, a fogvatartottat pedig fegyelmi, nagyon indokolt esetben pedig büntetőeljárás formájában felelősségre vonjuk. Szigoríthatjuk a biztonsági szabályokat, és részlegesen korlátozhatjuk a kapcsolattartást” - ismertette a következményeket Orosz Zoltán.

Hozzátette, hogy minden esetben vizsgálják a hozzátartozók felelősségét is, és ha bebizonyosodik, hogy szándékosan került bele a csomagokba a tiltott tárgy, akkor a börtönparancsnokok megteszik a szükséges jogi ész szakmai lépéseket is.

Ezzel elveszíthetik a fogvatartottak az esélyt arra, hogy hamarabb szabadulhassanak a jó magaviseletük miatt

– mondta a Büntetés-végrehajtási Szervezet szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×