eur:
394.13
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A héják maradványaitól meg kellett tisztítani a Liszt Ferenc repülőteret

Az egyik leszálló repülőgép egy madárcsapattal ütközött Budapesten.

Ijedelmet okozott egy madár egy Budapestre tartó járaton, miután az egyik gép leszállás közben a héjával ütközött. Emiatt több leszálló gép kényszerült átstartolásra – ilyenkor megszakítják a leszállást és gázt ad a pilóta –, mert a repülőtér dolgozói először meg akartak győződni arról, nem esett-e valami a kifutópályára, ami akadályozhatná a repülők biztonságos landolását - írja a Bors.

Már a leszállópálya felé közelítettünk, a leszállást segítő szárnyakat is kiengedték, amikor hirtelen gázt adott a kapitány és újra emelkedni kezdtünk - mondta az egyik utas. Bemondták, hogy a kettővel előttünk lévő leszálló gép egy madárcsapatba repült, és a biztonság kedvéért újra kellett startolnunk az irányítótorony utasítására. Tettünk egy nagy kört, meg az összes éppen leszállni készülő gép is, majd végül némi késéssel leszálltunk – számolt be Miklós.

Megkerestük a repülőteret, hogy megtudjuk, mi történt a repülővel, ami a madárral ütközött. Hardy Mihály elmondta, hogy az állat a kifutóra esett, és amíg eltakarították, addig nem szállhattak le a gépek. Két gépnek kellett átstartolni, de az érintett gépben nem keletkezett kár.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×