eur:
394.11
usd:
365.28
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Érettségi alatt kapcsolták ki az áramot Érden - félreértés volt

Kikapcsolta az ELMŰ az áramot az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban hétfőn délelőtt, ahol éppen az emelt szintű érettségik zajlottak. Az intézménynek, illetve az Érdi Tankerületi Központnak nem volt tartozása az ELMŰ felé – a szolgáltató később el is ismerte, hogy hibázott - értesült a hirado.hu.

Hétfőn délelőtt az ELMŰ Hálózati Kft. munkatársai megjelentek az érdi gimnáziumban, kihelyeztek egy „kikapcsolás” feliratú táblát, és pár perc múlva kikapcsolták a villamos áramot – értesült a Helyi Híradók.

Az intézményben épp emelt szintű érettségi vizsgák zajlottak, és bár erre nem volt hatással a kikapcsolás, az épületben működő melegkonyha miatt szükség volt az áramra.

Az Érdi Tankerületi Központ tájékoztatása szerint

nemhogy nincs elmaradásuk a villanyszámla tekintetében, hanem háromszázezer forintos túlfizetésük van.

Az Érdi Tankerület átalakult, megváltozott a címük, adószámuk; amit a szolgáltatónak is jeleztek. Jogutódként pedig a régi számlákat is kifizették, innen ered a túlfizetés.

Az ELMŰ kommunikációs igazgatósága később egy elektronikus levélben elismerte: hiba történt, „a korábban fennálló tartozást időközben kiegyenlítették,

de ez adminisztrációs hiba miatt késve jelent meg az informatikai rendszerben”,

és hozzátették: a visszakapcsolás egy órán belül megtörtént.

Sárközi Márta tankerületi igazgató úgy nyilatkozott: az áramszolgáltató lépései hitelrontásnak minősülnek, és azon gondolkodnak, hogy feljelentik az ELMŰ-t, illetve az ELMŰ Hálózati Kft.-t - olvasható a hirado.hu-n.

T. Mészáros András polgármester szintén felháborodott az eseten, és közölte: még ha tartozása is lenne az érdi gimnáziumnak, nem pedig túlfizetése, érettségi kellős közepén kikapcsolni az áramot hatalmas felelőtlenség. Mint mondta, az ügynek – amiről be fog számolni Aradszki András energiaügyért felelős államtitkárnak, a térség országgyűlési képviselőjének – személyi konzekvenciái kell, hogy legyenek.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×