eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Sok a bizonytalanság a nyugdíjprémium körül

Sok a bizonytalanság a nyugdíjprémium körül

Több mint 32 milliárd forint juthat nyugdíjprémiumra jövőre. Most először szerepel ilyen forrás a költségvetés tervezetében - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Jövőre fizethet először nyugdíjprémiumot a magyar állam, a költségvetés tervezetében 32 milliárd forint szerepel erre a célra – mondta az InfoRádiónak az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence kiemelte: a nyugdíjasok akkor kaphatják meg a különleges juttatást, ha 3,5 százalék fölötti a gazdasági növekedés, és a büdzsé tervezett hiányát sem lépik túl. Hogy ez mekkora összeget jelent személyenként, és hogyan fizetik ki, azt majd ősszel lehet látni – tette hozzá.

A nyugdíjprémiumot

a 3 százalékos nyugdíjemelésen felül fizetik ki

– hangsúlyozta.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy tavaly év végén 10 ezer forintot kaptak a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában.

Rétvári Bence közölte azt is, hogy a jövő évi költségvetési tervezet 260 milliárd forintot tartalmaz a Nők 40 program fedezetére.

Az idén az átlagnyugdíj 123,7 ezer forint. Hatan közel 1,8 millió forintos átlagnyugdíjjal büszkélkedhetnek.

A férfiak magasabb nyugdíjat kapnak. Egy felmérés szerint itthon 10-20 százalék a különbség a nemek között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×