eur:
395.41
usd:
372.51
bux:
66426.5
2024. április 16. kedd Csongor
Vizsgálják az Orbán Viktor elleni merénylet tervét

Vizsgálják az Orbán Viktor elleni merénylet tervét

Másfél éve fogott el két embert a Terrorelhárítási Központ (TEK).

Jelenleg is előzetes letartóztatásban van az a két férfi, akiket másfél éve fogott el a Terrorelhárítási Központ (TEK), és akik belügyi vezetők akkori közlése szerint a miniszterelnök elleni merényletre készülhettek. Egyelőre lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsítják őket, de a hatóságok továbbra is azon dolgoznak, hogy perrendszerűen bizonyítsák, merényletre készült a két gyanúsított – tudta meg a Magyar Idők.

A nyomozás határideje 2017. szeptember 21., amit várhatóan meghosszabbítanak majd.

2015 novemberében fogták el az akkor 62 éves gödöllői M. Pétert, illetve az akkor 60 éves budapesti R. Gyulát, akik Budapest felé tartottak autójukkal, és sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat, valamint éleslőszereket találtak náluk.

A Scorpio és Skoda típusú sorozatlövő fegyverekkel kapcsolatban azóta felmerült, hogy a szlovákiai hatástalanított fegyverekkel kapcsolatos botrány során alakították vissza ezeket is éleslőfegyverré.

M. Péter és R. Gyula az államtitkár szerint a Magyar Nemzeti Hadsereghez (MNH) kapcsolhatók; a paramilitáris szervezet tagságát 15-25 főre teszik a titkosszolgálatok. Az MNH elhatárolódott a merénylettől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×