eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Veronai buszbaleset: itt az újabb állásfoglalás

Veronai buszbaleset: itt az újabb állásfoglalás

Megvizsgálta az érintett biztosító eljárását a biztosítók szövetsége.

A gyászoló szülők szerint méltánytalan összeget ajánlott a Veronában balesetet szenvedő busz biztosítója, a társaság szerint azonban a magyar gyakorlat maximumát fizették ki a károsultaknak. Most elkészült a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) állásfoglalása.

"A szervezet munkatársai az ügy súlyosságára és tragikusságára való tekintettel szakértői szinten informálódtak a kárrendezés körülményeiről. Ez alapján azt állapították meg, hogy a veronai buszbalesetben érintett biztosító a lehető legmesszemenőbben figyelembe vette az ilyenkor szükséges körülményeket" - mondta el az InfoRádiónak Gilyén Ágnes, a szövetség szóvivője. "Már a kezdetkor külön kárszakértőket rendelt ki a feladatra, külön emailt, külön telefonszámot biztosított. A nevesíthető, anyagi károkat a lehető leggyorsabban rendezte" - sorolta a szóvivő. 

A MABISZ álláspontja az, hogy a biztosító valóban kiemelten és megfelelően kezeli ezt az ügyet.

A Magyarországon ilyenkor szokásos, a bírói gyakorlatban megítélt legmagasabb összegeket fizette és fizeti ki a januári veronai buszbaleset károsultjainak a biztosító - olvasható a Magyar Biztosítók Szövetségének állásfoglalásában. Ezzel kapcsolatban Gilyén Ágnes elmondta: nem beszélhetnek sem az összegekről, sem más konkrétumokról a biztosítási titok miatt. Szerinte ezért is fedte viszonylagos homály az érintett biztosító kárrendezését.

Vizsgálatukban ugyanakkor utánanéztek a bírósági gyakorlatnak, a szakértőik a biztosítási titok figyelembe vételével informálódtak arról, hogy milyen összegű megajánlások és kifizetések történtek (itt tudni kell, hogy a sérelemdíj felajánlása hozzátartozónként történik, nem családonként). Azt állapították meg, hogy a bírósági gyakorlatban szereplő legmagasabb összegeknél magasabb vagy azt megközelítő összegekről volt szó - mondta el a szóvivő.

Az olasz ügyészség hétfőn közölte, hogy lezárta a nyomozást a veronai buszbaleset ügyében. A jegyzőkönyvet átadták a milánói főkonzulátusnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×