eur:
393.84
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Vesztett a NAV a magyar milliárdos ellen

Nem emelt vádat, és megszüntette a nyomozást a IX. kerületi ügyészség Gattyán György milliárdos vállalkozó költségvetési csalás miatt indult ügyében – értesült a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint azért szüntették meg a nyomozást, mert a bűncselekmény elkövetése nem volt kétséget kizáróan megállapítható. Korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vádemelést javasolt az ügyben az ügyészségnek. A Docler cégcsoporthoz köthető eljárásban hat személyt gyanúsítottak meg. Köztük volt Gattyán György is, aki egy korábban szintén költségvetési csalás miatt indult eljárásnak továbbra is érintettje.

A NAV és az egyik leggazdagabb magyar üzletember között 2012 óta húzódik adójogi vita - írja a napilap. A gyanú szerint  az internetes felnőtt-tartalom-szolgáltatás után az adó nem a magyar, hanem a portugál költségvetésbe folyik be, és a NAV szerint kijátszották a magyar adójogszabályokat. Az adóhivatal ezért csillagászati bírságot rótt ki, valamint zár alá vette a vállalatcsoport vagyonát.  Az ügyben továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik a csaknem öt éve zajló nyomozás.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×