eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Újabb fordulat: visszajár a már befizetett bírság is

Újabb fordulat: visszajár a már befizetett bírság is

Hibás jogértelmezés miatt bírságolták meg a közterület-felügyeletesek a szabálytalanul kanyarodó autókat – tette egyértelművé Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén Vadai Ágnes (DK) kérdésére.

A Belügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium közös állásfoglalása szerint a közterület-felügyelőknek nincs joguk pusztán a térfigyelő kamerák felvételei alapján autókat megbírságolni. Jogukban áll viszont feljelentést tenni a szabályszegőkkel szemben - derül ki a Magyar Nemzet tudósításából.

– Az autósok ezreire törvénytelenül kiszabott bírság miatt senki ellen nem indul eljárás – mondta a miniszter, majd hozzátette: ha bármelyik önkormányzat a két tárca közös állásfoglalásának ismeretében folytatná ezt a jogsértő gyakorlatot, hivatali visszaélésért eljárást fognak indítani.

Pintér Sándor kijelentette azt is, hogy

aki a rá törvénytelenül kiszabott és befizetett büntetését kéri, annak azt vissza kell fizetniük

az önkormányzatoknak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×