eur:
393.96
usd:
369.34
bux:
65776.04
2024. április 23. kedd Béla

Orbán Viktor: a többgyerekes családok hiteltartozásának egy részét átvállalja az állam

Újabb bejelentés a családok világtalálkozóján: Orbán Viktor azt közölte, hogy a jelzáloghiteles három- vagy többgyerekes családok egy-egy milliót leírhatnak tartozásukból.

A kormány döntése szerint a jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén egy-egy millió forintot leírhatnak a tartozásukból, azt az állam át fogja tőlük vállalni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok budapesti világtalálkozójának első napján, csütörtökön megrendezett demográfiai fórumon.

Orbán Viktor közölte azt is, hogy "soha nem látott" bölcsődefejlesztésekbe kezdenek; mindenhol, ahol családok élnek, bölcsődét építenek, illetve ha kell, felújítják a meglévőket.

Bejelentette:

a külföldön tartózkodó vagy ott élő magyarok előtt is "óvatosan" megnyitják a családtámogatási rendszert,

jövőre már ők is kaphatnak a gyermek születése után anyasági támogatást, és az egész Kárpát-medencében jegyezhetnek babakötvényt is.

A kormányfő bejelentette: Kopp Mária szellemiségét "ideidézve" kutatóintézetet hoznak létre, hogy a családok segítésére, a családpolitika filozófiai megalapozásához, az európai és a világhelyzet megértéséhez megfelelő intellektuális muníció álljon rendelkezésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×