eur:
394.4
usd:
371.58
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Tüntetnek Orbán Viktor felcsúti házánál

Nagyjából kétszázan gyűltek össze a felcsúti Pancho Arena melletti parkolónál, hogy a korrupció ellen tüntessenek - számolt be az Index.

A portál beszámolója szerint a demonstrációt a Korrupcióellenes Szövetség (Kellesz) szervezte.

Vágó Gábor szerint ez a tüntetés lesz a korrupciós bűncselekmények elévüléséről szóló népszavazási kezdeményezésének kampánynyitója.

A Nemzeti Választási Bizottság egyébként a hét elején hitelesítette Vágó - magánszemélyként benyújtott - kérdését, amely így szól:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?

Az Index helyszíni tudósítója szerint a tüntetésen sok a rendőr, de az esemény békésen zajlik.

A Fidesz a tüntetés kapcsán a következő közleményt adta ki:

"A mai tüntetés a Soros-hálózat újabb akciója. A Soros-hálózat mindenhol s minden eszközt bevet, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kormány bevándorlás-politikájára. Ahogy Brüsszelben, Budapesten, ma Felcsúton akcióznak. A tüntetés szervezői mind a Soros-hálózathoz köthetőek, az a Soros György támogatja őket, aki évente egymillió migránst akar betelepíteni Európába."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×