eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fegyvereket is talál a bírósági biztonsági rendszer

Fegyvereket is talál a bírósági biztonsági rendszer

Fémdetektoros kapukat és röntgensugaras átvilágítóberendezéseket telepítettek a bíróságokra. Ezek segítségével az elmúlt időszakban 21 ezer olyan eszközt, fegyvert is találtak, amelyeknek nincs helye a bíróságokon.

Minden bírósági épületbe fokozott biztonsági ellenőrzés után lehet belépni – mondta el a Debreceni Ítélőtábla elnöke. Balla Lajos hozzátette, a biztonsági kapuk segítségével az elmúlt időszakban körülbelül huszonegyezer olyan tárgyat vettek el, amelyek veszélyeztethetik a testi épséget.

Több esetben fegyvereket is elkoboztak.

A telepített biztonsági berendezések nemcsak a bírósági dolgozók, hanem a jogkereső közönség védelmét is szolgálja – hangsúlyozta a Debreceni Ítélőtábla elnöke.

Balla Lajos jelezte, ha a biztonsági kapu jelzésének megfelelően elvesznek eszközöket, eljárás is indul, ha a rendszer olyat talál, ami nem való a tárgyalóterembe vagy a bírósági épületbe, a gazdája a távozásakor visszakapja.

„A számok csökkentek. A Debreceni Ítélőtáblán a rendszer több mint 30 esetben észlelt a testi épségre veszélyes eszközöket. Nem minden elvett eszközt akarnak is használni a tárgyalóteremben, sokan a szokások rabjai; bizonyos, akár önvédelmi eszközöket hordanak maguknál, itt szembesülnek azzal, hogy

nem lehet mindent bevinni egy bírósági épületbe.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×