eur:
395.93
usd:
366.9
bux:
65646.69
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megvan, kik fizettek a Fidesznek

Több mint egymilliárd forint bevétele és másfél milliárd forint kiadása volt a Fidesznek 2016-ban a Hivatalos Értesítőben csütörtökön közzétett pénzügyi beszámoló szerint.

A kormánypárt összes bevétele tavaly 1 milliárd 84 millió forint volt, ennek jelentős része - 876,6 millió forint - a központi költségvetésből származó támogatás.

Tagdíjakból csaknem 157 millió forint folyt be a párthoz; egyéb hozzájárulásokból, adományokból pedig 46,7 millió forint. Utóbbi nagyrészt 500 ezer forintnál kisebb összegekből állt össze. A párt működéséhez az európai parlamenti képviselők közül

  • Kósa Ádám 1,77 millió,
  • Bocskor Andrea 1,375 millió,
  • Deli Andor 901 ezer,
  • Schöpflin György pedig 732 ezer forinttal járult hozzá.

A kimutatásból az is kiderül, hogy a legtöbbet Bajkai István adományozott, 3,18 millió forintot, Papcsák Ferenc pedig 2,1 millió forinttal szerepel a támogatók között.

A Fidesz egyéb bevételként 3 millió 749 ezer forintot tüntetett fel.

A kormánypárt kiadási során 1,573 milliárd forint szerepel, ebből mintegy 653 millió forintot eszközbeszerzésre fordítottak. A működési kiadások 312 millió forintot tettek ki, politikai tevékenységre pedig 240 milliót költöttek.

A külön nem részletezett egyéb kiadások 365 millió forintot tettek ki, egyéb szervezeteknek pedig 2 millió forint értékben nyújtottak támogatást.

Egy évvel korábban egyébként ugyanekkora bevételből gazdálkodott a párt, a kiadásai viszont alacsonyabban voltak, 920,8 millió forintot tettek ki.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×