eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy apró módosítással durván megnő a traffipaxveszély

Egy apró módosítással durván megnő a traffipaxveszély

Sebesség-ellenőrzésre is alkalmasak a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. kamerás ellenőrzőpontjai, mérik is a sebességet, de egyelőre a hatóságok nem használják - de csak egy jogszabályi változtatás kell hozzá.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. központjában járt ahvg.hu, és riportból egyebek mellett kiderül az is, hogy az úthasználati jogosultságot ellenőrző kamerarendszer alkalmas sebességmérésre is, ez jelenleg is működtetik technikai jelleggel ezt a funkciót, de akár fel is használhatnának hatóságilag. Ha a helyzet úgy kívánja majd, meg is fog születni a jogszabályi háttér, amely ezt lehetővé teszi. Onnantól lesz tényleg totális a felügyelet az autósok felett, mert

ez 157 újabb ellenőrzési pontot jelentene a legfontosabb utak mentén.

Egyelőre a legegyszerűbben onnan lehet tudni, hogy sebességmérő, vagy ellenőrző kapu alatt haladunk el, hogy előbbi esetében kint van a Radar Controll-tábla.

További ellenőrzési rendszer kiépítése is zajlik, a teherszállítókat automatikus tengelysúly-mérőhelyek ellenőrzik majd az autópályákon, és ha elkezdődik a mérés, súlyos bírságok várhatnak a túlpakolt teherautók tulajdonosaira is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×