eur:
393.91
usd:
369.9
bux:
65708.01
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Meghallgatnák Orbánt és Gyurcsányt - a nap hírei

Magyarország 8700 milliárd forint uniós forrást használt fel 2007 és 13 között. A korrupció elleni küzdelem fontosságát hangsúlyozták a felszólalók a Transparency International konferenciáján. A magyarok és németek közös eredményeként értékelte a Bettermann cég sikerét a kormányfő. A nap legfontosabb hírei május 5-én.

Magyarország 106 százalékos teljesítéssel zárta a 2007-2013-as európai uniós fejlesztési időszakot - közölte a területért felelős államtitkár. Vitályos Eszter a fejlesztési ciklus gazdasági mérlegéről tartott konferencián elmondta: Magyarországra ebben az időszakban jelentős mennyiségű közösségi forrás, 8700 milliárd forint érkezett.

A korrupció elleni küzdelem fontosságát hangsúlyozták a felszólalók a Transparency International budapesti konferenciáján. Zupkó Gábor, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője korunk egyik legnagyobb társadalmi kihívásának nevezte a korrupciót.

A magyarok és németek közös eredményeként értékelte a villamos szerelési anyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó OBO Bettermann cég sikerét a kormányfő. Orbán Viktor szerint a magyarországi üzem a vállalat legeredményesebb leányvállalata.

Kezdeményezi Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatását az MSZP. A Fidesz közleményben úgy reagált az elhangzottakra, hogy az MSZP és Gyurcsány Ferenc egymás között rendezze a belső háborúit. Gyurcsány Ferenc közölte: csak akkor megy el a parlamenti bizottság ülésére, ha azon Orbán Viktor is ott lesz.

Berendelték a Külgazdasági és Külügyminisztériumba a kanadai nagykövetet a CEU-val összefüggő állításai miatt. A tárca közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a nagyköveti nyilatkozat lényegi eleme, hogy a kanadai kormány aggódik a magyarországi akadémiai szabadság miatt a felsőoktatási törvénymódosítás után.

Magyarországon hoz létre regionális pénzügyi szolgáltató központot a holland FrieslandCampina, amely az első ütemben 150 embernek ad munkát - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a világ egyik legnagyobb szövetkezeti alapon működő tejipari vállalata termelőtevékenységet már folytat Magyarországon.

Befejeződött az OTP horvátországi bankvásárlása. A magyar pénzintézet tájékoztatása szerint az OTP Bank leánybankja és a Splitska banka összeolvadásával Horvátország negyedik legnagyobb pénzintézete jött létre, 11 százalékos piaci részesedéssel. A várakozások szerint az integráció 2018 nyarán fejeződik be.

A személyét ért elvtelen támadások, a sajtóban megjelent lejárató cikkek miatt döntött a lemondás mellett a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatója. Csontos István az InfoRádióban azt mondta, távozásában szerepet játszott a megváltozott jogszabályi környezet illetve az, hogy ebből adódóan a cég veszteségessé vált.

Gyengén teljesítettek a magyar fiatalok az állóképességet vizsgáló teszteken. A Magyar Diáksport Szövetség tanácsadással, a helyes életmód kialakításával változtatna a helyzeten. A szervezet a szombati Magyar Sport Napja alkalmából arra is felhívja a figyelmet, hogy még mindig nagyon sok az elhízott gyermek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×