eur:
392.87
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Van egy rossz és egy jó hírünk a gyerektáborra vadászóknak

Van egy rossz és egy jó hírünk a gyerektáborra vadászóknak

Drágulnak a nyári táborok idén, a legkedveltebbekre pedig már a létszám is betelt.

Többet kell idén fizetni a nyári táborokért, mint tavaly. Ennek alapvetően az az oka, hogy a szervezők évekig nem a valós költségeket számolták fel, ami hosszabb távon nem fenntartható - mondta el az InfoRádiónak a taborfigyelo.hu oldal vezetője.

Tóth Béla szerint azonban a szülő, ha időben foglal, akkor kaphat kedvezményeket.

"Az elmúlt évek tendenciája, hogy az árak stagnáltak, de a minőség folyamatosan növekedett. Most ez egy kicsit a visszájára fordult és

az elmúlt évek emeléseit úgy tűnik, hogy a szervezők 2017-ben realizálják.

Ez azt jelenti, hogy táboronként nagyjából 10, esetenként 20 százalékos áremelés várható" - mutatott rá a portál vezetője. 

Jó hír viszont - tette hozzá -, hogy

a táborok döntő többségénél van előfoglalási kedvezmény.

Náluk a legolcsóbb ottalvós tábor egyébként most 12 ezer forint, a legdrágább pedig 219 ezer forint.

Idén is a kaland és a sporttáborok a legnépszerűbbek, de egyre többen mennek katonai táborokba is - jelezte Tóth Béla. 

"Meglepő fordulat, hogy

a  tavalyi évben még extrém újdonságnak számító katonai és lövész táborok az idén a harmadik legnépszerűbbé váltak.

Itt egyrészt a katonai élet rendjével fegyelmével ismerkedhetnek meg a gyermekek, másrészt harcászati, térképészeti ismereteket tanulnak, illetve vannak ezeknek is extrémebb verziói, ahol erdei vagy éppen dzsungelkörülmények között hajtanak végre egy-egy missziót. Kipróbálhatnak nem éles lőfegyvereket is" - ismertette Tóth Béla. 

Az InfoRádió által megkérdezett gyermekpszichológus azt mondja, nagyon fontos a gyermekek számára, hogy a nyári tábor aktívan, sporttal és alkotással teljen el. Gyarmathy Éva kiemelte: mindig a gyermek kívánsága, és soha nem a szülő elvárása alapján válasszuk meg azt, hogy milyen legyen a tábor tematikája.

"A gyermeknek érdeklődése van, a szülőnek célja. Ez a kettő nem összeegyeztethetetlen. Semmi baja nem lesz a gyermeknek, ha azt csinálja, amit szeret csinálni, sőt,  ott fog motivációt gyűjteni, amit nagyon sok minden más területen is hasznosítani lehet.

Ha engem kérdez egy szülő, mindig azt mondom, hogy olyan tábort válasszon, amit a gyerek szeret"

- mondta a gyermekpszichológus. 

Gyarmathy Éva szerint már egy nagycsoportos óvodás is elmehet napközis táborba, ha van hozzá kedve. A nagyobbak pedig általában 9 évesen elég érettek ahhoz, hogy ottalvós táborban töltsenek el egy-egy hetet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Vér tapadhat az Apple termékeihez?

Vér tapadhat az Apple termékeihez?

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya felszólította az Apple-t: tisztázza, tudatában van-e annak, hogy termékei előállításához felhasznált ásványi anyagok között lehetnek olyanok is, amelyek a konfliktusok sújtotta területekről származnak. A kormány által megbízott nemzetközi jogászcsoport levelet küldött Tim Cooknak és az Apple francia leányvállalatának, amelyben aggodalmukat fejezték ki és válaszokat követeltek arra, hogyan biztosítja az Apple ellátási láncának átláthatóságát egy olyan régióban, ahol több mint 100 fegyveres csoport tevékenykedik - közölte az ABC News.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×