eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gazdag programkínálat Óbuda napján

Már pénteken elkezdődnek az ingyenes koncertek Óbuda napja alkalmából. Fellép többek között az Ivan & the Parazol, a Quimby, Halász Judit, Berecz András, a Kerekes Band, az Esti Kornél és a Vad Fruttik.

"Május 4. Szent Flórián ünnepe és ilyenkor van Óbuda születésnapja. A kerület napját mindig az ehhez közel eső hétvégén tartjuk, ez most május 5-6-ra esik" - mondta az InfoRádiónak Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ igazgatója.

Idén két évfordulót is ünnepelnek. Az egyik a Kassák Lajos-emlékévvel kapcsolatos a halálának 50. évfordulója alkalmából. A Kassák Múzeumban egy finisszázs koncerttel – Szemző Tibor kiállításával és koncertjével – kezdődik a programsorozat 5-én 17 órakor. A Szentlélek téren 19 órakor az Ivan the Parazol lép fel, fél kilenctől pedig a Quimby zenél. 

Másnap folytatódnak a koncertek ezen a helyszínen: 10-kor Halász Judit, azután a Luckies, majd a Kerekes Band és az Esti Kornél zenél, végül este fél kilenckor a Vad Fruttik koncertjével zárul a nap.

Május 6-án a lakcímkártya felmutatásával ingyen látogathatják a kerületiek Óbuda múzeumait, a Kiscelli Múzeumot és az Aquincumi múzeumot is.

Speciális programot szerveznek a Szentlélek téri Óbudai Múzeumban, amely felfedező hátizsákokkal készül. Három sétát is indítanak különböző irányokba – fontos azonban tudni, hogy ezekre előzetesen be kell jelentkezni.

Rendeznek programokat Csillaghegyen és több más helyszínen is (a másik évforduló tiszteletére például a Kórház utcában szabadtéri tárlat nyílik Hadrianus MCM – Egy ókori karrier története címmel, Hadrianus császár 1900 évvel ezelőtti trónra lépésének évfordulója alkalmából). A részletes program az interneten megtalálható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×