eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Benyújtotta a jövő évi büdzsét a Parlamentnek a nemzetgazdasági miniszter - a nap hírei

Benyújtotta a jövő évi büdzsét a Parlamentnek a nemzetgazdasági miniszter - a nap hírei

Aláírták a 15 százalékos béremelésről szóló megállapodást a BKV vezetésével a szakszervezetek. Kulcsár Krisztián a Magyar Olimpiai bizottság új elnöke.

A munkából élők költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsét a nemzetgazdasági miniszter a Parlamentben, mielőtt átnyújtotta Kövér László Házelnöknek. Varga Mihály megjegyezte: a 2018-as költségvetés azok számára kínál több előnyt, akik munkából tartják el magukat és a családjukat. Több adónem is csökken. A munkaadói képviseletek reálisnak tartják a jövő évi költségvetési javaslatot. Részletek itt.

Benyújtotta az idei költségvetést módosító törvényjavaslatot is a parlamentnek a kormány. A Költségvetési Tanács szerint a változtatások összesen 175,8 milliárd forint forrásbővítést és ezzel egyező forráslekötést tartalmaznak, a testület így is teljesíthetőnek tartja a 2,4 százalékos GDP-arányos hiánycélt.

Aláírták a 15 százalékos béremelésről szóló megállapodást a BKV vezetésével a szakszervezetek. Tarlós István főpolgármester pénteken jelentette be, hogy létrejött a megegyezés. Az emelés költsége mintegy 7 milliárd forint.

New York állam készen áll arra, hogy a CEU jövőjéről tárgyaljon a magyar kormánnyal - mondta az InfoRádiónak a Budapesten működő amerikai követség vezetője. David Kostelancik ideiglenes ügyvivő ugyanakkor hangsúlyozta: a budapesti és a washingtoni kormány között nem lesznek tárgyalások az intézmény sorsáról, mivel a szövetségi kormánynak nincs erre a jogi felhatalmazása.

Kulcsár Krisztiánt választotta a Magyar Olimpiai Bizottság élére a szervezet tisztújító közgyűlése. A Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatója a második körben 108 szavazatot kapott. Borkai Zsolt jelenlegi elnökre 51-en voksoltak. A közgyűlés alelnöknek választotta Orendi Mihályt és Deutsch Tamást. Kulcsár az InfoRádiónak elmondta, mi lesz az első dolga elnökként.

400 féle gyógyszer érintett abban a tűzben, amely múlt kedden egy budaörsi raktárbázisban keletkezett - mondta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója. Pozsgay Csilla a tárolt készlet pontos mennyiségét nem közölte, de azt elmondta, hogy a raktárban lévő gyógyszerek egy része megsemmisült. A tüzet vélhetően elektromos szikra okozta, a vizsgálatok még nem zárultak le.

A Moszkva elleni szankciók feloldásához végre kell hajtani a minszki megállapodásokat - jelentette ki moszkvai tárgyalásain a német kancellár. Angela Merkel a Vlagyimir Putyinnal tartott kétoldalú megbeszélésen arról is beszélt, hogy egyelőre nem történt haladás a kelet-ukrajnai konfliktus rendezésében.

Még a héten bejelenti kormánya lemondását a cseh miniszterelnök. Bohuslav Sobotka azt mondta: nem tudja tovább vállalni kormányában Andrej Babis kormányfő-helyettest, pénzügyminisztert, a koalíciós partnerpárt ANO elnökét, akit adócsalással vádolnak a hatóságok. A kormányfő előrehozott parlamenti választást sem tart kizártnak.

Terrorveszély miatt utazási figyelmeztetést adott ki Európára az amerikai külügyminisztérium. A tárca elsősorban a nyári szezon rendezvényeinél inti óvatosságra az Európába készülő amerikai állampolgárokat.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×