eur:
394.28
usd:
365.03
bux:
65607.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Béremelés jöhet a felsőoktatásban?

Nagyobb bérre számíthatnak a felsőoktatásban dolgozók - tudta meg az InfoRádió.

Értesülésünk szerint a szakszervezet 75%-os emelést szeretne, de a kormányzat 50-60%-ot adna. A tárgyalások még zajlanak.

Az ügyről Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia elnöke elmondta: egy komoly bérrendezési programot tettek le az államtitkárság asztalára. Az elmúlt hónapokban azt tapasztalták, hogy van rá fogadókészség, csak a mértékében tértek el az álláspontok. Az államtitkárság 50-60 százalék közötti bérrendezést javasolt, a rektori konferencia ennél 10-15 százalékkal magasabb emelést szeretne.

"Úgy tűnt, a tárgyalásban sikeresek leszünk, de azután elnapolták a kérdést. Pedig ha azt szeretnénk, hogy a felsőoktatás versenyképes legyen - abban a tekintetben, hogy a legjobbak ne menjenek el külföldre vagy más szférába -, akkor ezt a lépést meg kell tenni" - mondta Bódis József. Hozzátette: egy korábbi ígéret szerint akár már szeptembertől megtörténhet az emelés, amelynek nagyon pozitív hatása lenne a már a rendszerben dolgozókra és a frissen végzettekre nézve is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×