eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Vészhelyzetben fordult az állam a Facebookhoz

Vészhelyzetben fordult az állam a Facebookhoz

A magyar állam több adatszolgáltatásai kérését teljesítette a Facebook, mint korábban.

2016 második félévében 9 százalékkal nőtt a kormányzati adatkérések száma az elsőhöz képest: nemzetközi szinten 64 279 alkalommal történt ilyesmi – derül ki a Facebook átláthatósági jelentéséből, amelyről a hvg.hu számolt be.

A magyar állami szervek 171 esetben összesen 215 felhasználóról kértek ki adatokat a közösségi oldaltól, amely 91 esetben teljesítette az adatkérést részben vagy egészben. A tavalyi első félévben 186 kérésből 87-et teljesítettek. Ezek az információk vonatkozhatnak a felhasználóra, annak IP cím szerinti tartózkodási helyére, illetve tartalmazhatja az általa küldött vagy fogadott üzeneteket is.

Egy alkalommal vészhelyzeti jelleggel kérték egy felhasználó adatait

a kormányzati szervek, és a Facebook ezt teljesítette is. Az előző félévben is egy hasonló kérés érkezett, de akkor az oldal nem adta ki az adatokat.

A magyar állam 19 alkalommal, 33 felhasználóra vonatkozva kért adatarchiválást. Ilyenkor a Facebook lementi az érintett személyes profilját, üzeneteit, de nem adja ki addig, amíg le nem zárul az erre vonatkozó jogi eljárás. Mindez akkor lehet hasznos, ha fennáll a veszélye, hogy a jogi eljárás alatt a felhasználó törli adatait a Facebookról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×