eur:
394.44
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az összes üzemképes vonatkocsi járni fog a hétvégén

Az összes üzemképes vonatkocsi járni fog a hétvégén

A május elsejei munkaszüneti napra tekintettel változik a vonatok közlekedési rendje: április 30-án az ünnepnapi, május elsején a vasárnapi, május 2-án a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A hosszú hétvégén várhatóan sokan választják a vasutat, hasonlóan a húsvéthoz, amikor több mint 600 ezren utaztak vonattal – 10 százalékkal többen, mint a tavalyi húsvéti hétvégén. Ezért a MÁV-START az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja, és a helyfoglalások alakulása alapján - a lehetőségekhez képest - az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat kapcsolnak.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg. Használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét, továbbá az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×