eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Távozott az MTI főszerkesztője

Toót-Holló Tamás, az MTI főszerkesztője megerősítette a távozása tényét a 24.hu-nak, de karrierje folytatásáról egyelőre nem kívánt nyilatkozni. A híroldal értesülései szerint a területet ezután maga a vezérigazgató felügyeli.

Május 1-jével megszűnik a Duna Zrt. ernyője alatt működő Magyar Távirati Irodában (MTI) a hírszerkesztési központ, ahonnan közös megegyezéssel

már a mai nappal távozik Toót-Holló Tamás, annak eddigi főszerkesztője

- írta a 24.hu.

A hírportál felidézte: Toót-Holló korábban (még Toót H. Zsolt néven) a Heti Válasz első főszerkesztője volt, és ő vezette most már évek óta a hírügynökségi newsroomot.

Távozott az MTI főszerkesztője

A 24.hu információi szerint két helyettese a cégnél marad, de ezután közvetlenül a régi-új vezérigazgató, Galambos István alá tartoznak majd a szervezeti hierarchiában.

A távozásával kapcsolatos értesülést a 24.hu megkeresésére Toót-Holló Tamás is megerősítette telefonon szerdán. Távozása körülményeiről, illetve arról, hogy hol folytatja karrierjét, egyelőre nem kívánt nyilatkozni, mindössze annyit mondott, hogy az mno.hu-n a témában megjelent közleményt tekinti mérvadónak.

Az mno.hu-nak a közmédiumokat összefogó MTVA sajtóirodája erősítette meg a hírt. Hozzátették, az igazgatói döntés értelmében, valamint a személyi költségek racionalizálása érdekében a főszerkesztői munkakört a jövőben nem töltik be az MTI-nél, a hírügynökségi irodát az idén márciusban ismét vezérigazgatónak kinevezett Galambos István közvetlenül felügyeli.

Az MNO felidézte, hogy Toót-Holló Tamás az MTI vezérigazgatói székéért is pályázott még 2013-ban, akkor azonban nem őt, hanem Gazsó L. Ferencet, a Magyar Hírlap korábbi főszerkesztőjét választotta meg egyhangúlag a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma.

A pályázat benyújtásakor egyébként mindketten az MTVA-nál dolgoztak, már akkor is magas beosztásban, hiszen Toót-Holló a hírügynökségi területért felelő hírigazgató-helyettes, Gazsó pedig a tartalom-előállítás ügyében illetékes vezérigazgató-helyettes volt akkoriban.

Az MTI élén aztán Gazsót váltotta Galambos, miután előbbi bejelentette nyugdíjba vonulását. Utóbbi egyébként korábban is vezette az MTI-t, de aztán az MTVA-hoz került, majd vissza a hírügynökséghez.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×