eur:
395.14
usd:
371.18
bux:
65348.24
2024. április 19. péntek Emma
Vigyázat, ismét bírságolják az autósokat Óbudán a kamerafelvételek alapján

Vigyázat, ismét bírságolják az autósokat Óbudán a kamerafelvételek alapján

Ismét bírságol az óbudai önkormányzat a kerületi kamerák felvételei alapján, mert Bús Balázs polgármester szerint továbbra sem bizonyított, hogy jogtalanul büntetik az autósokat a felvételek alapján.

Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete által üzemeltetett közlekedési ellenőrző berendezések és ezek alapján kiszabott bírságok mindenben megfelelnek a jogszabály által előírt követelményeknek - tette közzé a III. kerületi önkormányzat a honlapján.

Március végén Óbuda-Békásmegyer közterület-felügyelete felfüggesztette közlekedési ellenőrző berendezések által rögzített szabályszegések bírságolását, mert a sajtóban nyilvánosságra kerül az ORFK állásfoglalása, amely szerint „a közterület-felügyeletek által használt kamerák nem felelnek meg a külön jogszabály által támasztott követelményeknek”.

Bús Balázs polgármester két ízben is levélben fordult Papp Károly országos rendőrfőkapitányhoz részletes tájékoztatást kérve, hogy a kerületi kamerák pontosan melyik jogszabályba ütközően és miben nem felelnek meg a jogszabályi követelményeknek, és egyértelmű válasz nem érkezett.

Ezért, mivel a bírságkiszabás felfüggesztése óta eltelt időszakban dokumentálhatóan többszörösére nőtt a szabályszegések száma, hétfőtől a kerületi közterület-felügyelet ismét bírságolja a szabályszegő autósokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×