eur:
395.64
usd:
371.99
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Elképesztő belső felvételek a lángokban álló budaörsi raktárról - videó és képgaléria

Elképesztő belső felvételek a lángokban álló budaörsi raktárról - videó és képgaléria

Megfékezték a lángokat a gyógyszergyári raktártűznél kedden kora délután, jelenleg az izzást próbálják megszüntetni a budaörsi Pharma park területén.

A sűrű füst miatt korábban megkérték a lakosságot, hogy amennyiben lehetséges, a tűz 500 méteres körzetében ne nyissanak ablakot, ajtót, és lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban. Erre már nincs szükség, és kinyithatott a Tesco is.

Az M1-es autópályán elrendelt rendőrségi forgalomlassítására azért volt szükség - mondta a szóvivő -, mert a sűrű füstöt látva, az autósok elkezdtek nézelődni, és ez balesetveszélyes volt - tudósított az MTI.

Időközben a rendőrség azt közölte a honlapján, hogy az autósok ismét használhatják a budaörsi áruháznál lévő lehajtót az M1-es és M7-es bal pályán, amelyet korábban a tűz miatt zártak le.

A helyszínen már két katasztrófavédelmi mobil labor is tartózkodik, hogy az épület teljes hosszában mérhessék az esetleg a levegőbe került veszélyes anyagokat, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy veszélyes anyagok továbbra sem mutathatók ki.

A több ezer négyzetméteres épület több mint kétharmada, milliárdos érték menekült meg a csaknem száz tűzoltó összehangolt munkájának köszönhetően - közölte a katasztrófavédelem. A raktárkomplexum 15 000 négyzetméteres az irodákkal együtt, és 5000 négyzetméteres terület égett le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×