eur:
395.6
usd:
371.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Vannak még elzárt és áram nélküli települések

Két megyében vannak közúton megközelíthetetlen települések. Vas megyében javul a helyzet, már csak 16 településen nincs áram.

Több települést, illetve településrészt nem lehet megközelíteni közúton a rendkívüli időjárás miatt péntek hajnalban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Azt írták, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Répáshuta, Hevesben pedig Bagolyirtás, Fallóskút, Mátraszentimre, Mátraszentistván, Mátraszentlászló, Galyatető, Kékestető és Mátraháza van elzárva.

Sok út járhatatlan a hó és a letört ágak, illetve vízátfolyás miatt. Heves megyében egyebek mellett a 24-es úton, Mátrafüred és Parádsasvár között nem lehet közlekedni, de Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megye több alsóbb rendű útjának egy-egy szakaszán is hasonló a helyzet.

Továbbra sincs áram több Heves és Vas megyei településen, azokon a helyeken folyamatos a rendőri jelenlét a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében.

A katasztrófavédelem közlése szerint javul a helyzet, már csak 16 települést, 1600 fogyasztót érint az áramszünet Vas megyében. Az áramszolgáltató szakemberei éjszaka is dolgoztak az elektromos hálózat hibáinak kijavításán, a középfeszültségű vezetékekkel már végeztek, jelenleg a kisfeszültségű vezetékeket vizsgálják át és javítják. Hozzáfűzte: úgy tudja, hogy terveik szerint pénteken mindenütt visszaállítják a szolgáltatást.

Csütörtök este óta tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség a megyében.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×