eur:
394.36
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Ezért tudunk csak későn a forgatások miatti lezárásokról

Ezért tudunk csak későn a forgatások miatti lezárásokról

A forgatócsoportok két nappal a munkálatok előtt kapják meg a szükséges engedélyeket, így a Budapesti Közlekedési Központ a forgatások előtt 3-4 nappal tudja tájékoztatni a lakosságot a szükséges lezárásokról – közölte a BKK.

Az InfoRádió utánajárt, hogy az utóbbi időszakban Budapesten zajló filmforgatások miatt a főváros hogyan szervezi a szükséges korlátozásokat.

Megkerestük a Budapesti közlekedési Központot, amely úgy tájékoztatott, hogy egy 2013-as kormányrendelet szerint a kérvényező filmes cégek

két napon belül számíthatnak az illetékes hatóságok jóváhagyó döntésére.

Az engedélyezést többszörös egyeztetések előzik meg, és a jóváhagyók, a BKK, a Budapest Közút, a Fővárosi és kerületi önkormányzatok igyekeznek a forgalom lehető legkisebb zavarásával járó helyszínt és időpontot kiválasztani, illetve javasolni .

Ezek a forgatások általában Budapest városképi és turisztikai szempontból kiemelt helyszínein zajlanak, így a Nagykörúton belüli területen található főbb útvonalak többnyire érintettek a korlátozásokban.

A BKK kiemelte, hogy bármilyen kismértékű lezárás az éppen arra közlekedőknek gondot okozhat. A forgatócsoportoknak ezért lehetőség szerint a kisebb forgalmú időszakokra vagy hétvégi napokra adnak engedélyt. Az illetékes szervek azonban ezt a legtöbb esetben 2-4 nappal a lezárások előtt tudják csak megtenni, mert a szervezők

csak akkorra tudják beszerezni a szükséges engedélyeket, illetve összehangolni a több helyszínen forgatott produkciókat.

A forgalomkorlátozások okozta kellemetlenségek enyhítésére a közlekedési információkat a BKK igyekszik megfelelő kommunikációval időben az érintettek tudomására hozni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×