eur:
394.22
usd:
365.03
bux:
65450.5
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ezeken a határátkelőkön most nagy a torlódás

Több határnál is a szokásosnál hosszabb a várakozás a teherforgalomban - olvasható a rendőrség internetes oldalán.

Az M1 aktuális csatorna szombat délelőtt arról számolt be, hogy Záhonynál két óra a várakozási idő a kilépő oldalon a teherautóknak. Az ukrán szakaszon másutt, valamint a horvát és osztrák határokon egyelőre nincs jelentősebb torlódás.

A szerb határon Röszkénél egy órát kell várakozniuk az országból kifelé tartó teherautóknak. A román határon Ártándnál egyórás, Csanádpalotánál négyórás várakozásra is számítaniuk kell a teherautósoknak. Csengersimánál a teherautóknak egyórás, a személyautóknak pedig félórás lehet a várakozás Románia irányába - derül ki a rendőrség adataiból.

Április 7-én lépett hatályba az az uniós rendelet, amely alapján a schengeni külső határokon átlépéskor minden utazó okmányait kötelezően ellenőrzik.

A rendőrség a húsvéti hosszú hétvége előtt arra figyelmeztetett, hogy a határátkelőhelyeken a reggeli és késő délutáni, illetve a kora esti órákban, valamint a hétvégén napközben is a korábbinál jóval hosszabb várakozási idővel lehet számolni. A húsvéti ünnepek miatt szombat délelőtt elsősorban kilépő irányban, hétfő reggeltől kedd estig a belépő oldalon kell jelentősebb várakozásra készülni - írta a rendőrség.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várható várakozási időkről a www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével lehet tájékozódni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×