eur:
395.37
usd:
366.43
bux:
65697.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Csak bűncselekménnyel szerezhető meg az új rendszám

Csak bűncselekménnyel szerezhető meg az új rendszám

Az új, kerékpártartókra szerelhető szürke rendszám bevezetésével változott egy fontos szabály: április elsejétől aki a korábban alkalmazott módon, az autó rendszámát rakja át a biciklitartóra, bűncselekményt követ el. Így viszont nehéz szabályosan eljutni a kötelező szemle helyszínére.

Április elsejétől igényelhető az autók hátuljára szerelhető kerékpártartókra az egyedi, szürke színű harmadik rendszám, amellyel megszűnik a korábbi dilemma, hogy az eltakart rendszámot a helyén hagyja-e az autós, vagy átszerelje a biciklitartóra. Csakhogy előbb el kell jutni egy vizsgáló állomásra, ahol szemlézik az autót és a tartót is, csak utána lehet az okmányirodában igényelni az új, szürke rendszámot.

A Kerékagy blog ki is próbálta a rendszert, és a vizsgaállomáson kiderült, ha valaki a korábban megszokott módon, átszerelt rendszámmal viszi a szemlére a kerékpártartót, azzal

 kimeríti az egyedi azonosító jel meghamisítása bűncselekmény tényállását,

mert április 1-je óta az autó saját, fehér rendszámtáblája nem rakható át a kerékpárszállítóra.

Megkérdezték az Országos Rendőr-főkapitányságot is, és egyértelmű az új szabály:  április 1-je óta tilos átrakni a rendszámtáblát, kizárólag a szürke alapú, de az autó táblájának karaktersorát tartalmazó külön rendszámot használhatjuk. A blog szerzője megállt egy rendőrnél is, hogy szabályosan használja-e a régi rendszámmal a kerékpártartót, de kiderült, még nem kaptak erre vonatkozó új utasítást, ezért továbbengedné az autóst.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×