eur:
395.13
usd:
371.2
bux:
65167
2024. április 19. péntek Emma

Megint tüntetni akarnak a taxisok

Az Uber kivonulása után is elégedetlenek a taxisok, és újabb demonstrációt fontolgatnak.

Újabb taxisdemonstráció lehet a fővárosban - írta a Népszava. A megmozdulás okai lényegében ugyanazok, mint tavaly, amikor az Uber ellen vonultak utcára a sofőrök. Hiába tűnt el Budapestről az amerikai hátterű utazásmegosztó start up vállalkozás, a fekete és a szürke fuvarok száma változatlanul magas, ezek pedig kárt okoznak a taxisoknak.

Már szerdán elindították volna a megmozdulást a szervezők, de le kellett fújniuk az akciót. A Városházát vették volna körbe, de egy építkezés közbeszólt. A rendőrség megadta az engedélyt a demonstrációra, ám ha az a közeli építkezés munkálatait akadályozta volna, akkor a szervezők feleltek volna a kivitelezési munkák elmaradásából fakadó anyagi károkért.

A Népszavának Cifferi Sándor szervező elmondta, a főváros vezetőivel szeretnének tárgyalni, hogy

módosítsanak a taxirendeleten és a fekete fuvarok száma csökkenjen.

Azt követelik, hogy az ellenőrzések ne csak a taxisokra terjedjenek ki, hanem az illegálisan személyszállítási tevékenységet végző autósokra is. Jelenleg ugyanis lehet Budapesten fehér rendszámmal taxizni, úgy, hogy egyáltalán nem kell tartani a szankcióktól. A legfontosabb kérés az, hogy az ellenőrzések hatékonyságát javítsa és szélesítse a főváros. A Budapesti Közlekedési Központtól és az adóhatóságtól azt várják, hogy a taxisok ellenőrzése teljes körű legyen, tehát azokat is érintse, akik nem rendelkeznek megfelelő engedéllyel, de mégis ezt a tevékenységet űzik – mondta egy taxis.

Ha nem kapnak kedvező választ a következő közgyűlésig, akkor megtartják a demonstrációt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×