eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nem lesz BKV-sztrájk - a nap hírei

Megerősítette a rendőrség, hogy elfogta a stockholmi gázolásos támadás elkövetőjét. A kormányfő szerint Magyarország célja, hogy továbbra is Közép-Európa termelési motorja legyen. Felfüggesztik a sztrájkot a BKV szakszervezetei, miután a főpolgármester béremelést jelentett be. A nap legfontosabb hírei április 7-én.

Megerősítette a rendőrség, hogy elfogott egy férfit, aki bevallotta, hogy ő követte el a stockholmi gázolásos támadást. Az áldozatok számáról nincs pontos információ, korábban rendőrségi források három halottról beszéltek. A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak eddig nincs információja arról, hogy magyar érintettje lenne a stockholmi merényletnek.

Magyarország célja, hogy továbbra is Közép-Európa termelési motorja legyen - mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor az Apollo Tyres gyöngyöshalászi abroncsgyárának ünnepélyes átadásán kijelentette: a beruházás mintegy 147 milliárd forintba került, amihez 16 milliárddal járult hozzá a kormány.

Közép-kelet Európa hajtja Európa növekedését - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter az uniós pénzügyminiszterek informális ülésen. A tárcavezetők az unió gazdaságpolitikájának jövőjéről és a nem teljesítő banki hitelek kezeléséről tárgyaltak Máltán.

Felfüggesztik a sztrájkot a BKV szakszervezetei, miután a Tarlós István főpolgármester bejelentette: megkapják a kért béremelést a közlekedési cég dolgozói. A vállalat vezetése 10+5 százalékos, januárig visszamenőleges hatályú béremelést ajánlott erre az évre.

Az MSZP baloldali programjának a célja, hogy igazságot tegyen, és a választásokon legyőzze a jelenlegi kormánypártokat - jelentette ki a szocialisták miniszterelnök-jelöltje. Botka László egy vidéki rendezvényen a legnagyobb igazságtalanságnak nevezte az egyenlőtlen adóterheket.

Februárban az export euróban számított értéke 5,4, az importé 7,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A KSH adatai szerint a külkereskedelmi többlet 57 millió euróval 911 millió euróra csökkent.

Vádemelést javasol a magyar rendőrség azoknak az embercsempészeknek az ügyében, akik felelősek lehetnek a 2015-ben az osztrák autópályán egy furgonban talált 71 ember haláláért. Az Országos Rendőr-főkapitányság 9 gyanúsítottal szemben nyomoz üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett bűntett gyanúja miatt.

Életbe lépett az új uniós határellenőrzési szabályozás a schengeni külső határon, amely előírja az összes be- és kilépő utas kötelező ellenőrzését. Romániában csak a főútvonalakon lévő határátkelőknél nőtt a várakozási idő egy-két órára. A horvát, valamint a szerb határon is érezhető a szigorítás hatása.

Rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa Moszkva kérésére az amerikai légitámadás miatt. Szíriában csaknem teljesen romba dőlt a homszi légibázis az amerikai hadsereg éjszakai légitámadása után. A hivatalos szíriai hírügynökség jelentése szerint kilenc polgári lakos meghalt, hét civil megsebesült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×