eur:
393.77
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Váratlanul visszakozott a kormány, mégsem módosítják a törvényt

Váratlanul visszakozott a kormány, mégsem módosítják a törvényt

A Magyar Nemzet nyilvánosságra hozta, hogy az ügyvédi törvény tervezett módosítása szerint az ügyvédek cégvezetők is lehetnének, de nem sokkal később a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményben jelezte: javasolni fogja a kormánynak, hogy maradjon az eredeti szabályozás.

Lex Kertésznek is lehetne nevezni az ügyvédi törvény új változatát, melynek a Rogán Antal bizalmasaként emlegetett belvárosi ügyvéd, Kertész Balázs lehet a haszonélvezője - írja a Magyar Nemzet. A készülő szabályozás ugyanis eltörölné az ügyvédi hivatás és a cégvezetői pozíció közötti összeférhetetlenséget, éppen azt, amely kellemetlen helyzetbe hozta nemrég Kertész Balázst, és amely miatt a jogásznak le kellett mondania saját cége ügyvezetői posztjáról.

A hatályos, 1998-as ügyvédi törvény rendelkezései értelmében az ügyvédnek szinte semmilyen munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonya nem lehet a praxisa mellett – nem lehet például gazdasági társaságban vezető tisztviselő. A friss tervezet azonban lehetővé tenné, hogy az ügyvéd gazdasági társaság vezetője legyen, amennyiben azért díjazást nem kap. 

A cikk megjelenése után nem sokkal közleményt adott ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda, miszerint a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben

az ügyvédi törvény tervezett módosításáról nem volt tudomása,

és azt írta: "A tervezett törvénymódosítást nem látjuk szükségesnek, és javasolni fogjuk a kormánynak az eredeti szabályozás fenntartását."

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×