eur:
393.32
usd:
367.35
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

A CEU visszautasítja Kósa Lajos vádjait

A Central European University New York Állam oktatási minisztériuma és az Egyesült Államok egyik legnagyobb akkreditációs szervezete, a Middle States Commission on Higher Education által bejegyzett, illetve akkreditált felsőoktatási intézmény. Az egyetem programjait egyenként, a tanrend, a tanárok képesítése, az infrastruktúra, és a minőségbiztosítási mechanizmusok ellenőrzését követően vették nyilvántartásba - hívta fel a figyelmet közleményében a CEU.

"Egyetemünk ugyanazokon az ellenőrzési folyamatokon esett át, mint a Columbia vagy a New York University" - húzta alá a CEU.

Hozzátették:

Magyarországon a CEU a magyar hatóságok által kibocsájtott engedélyek alapján működik, a magyar törvényekkel összhangban.

"A CEU világszerte nagy tekintélynek örvendő egyetem. Európa egyik legjobb felsőoktatási intézményeként van számon tartva. A jelenlegi kormányzati támadások hatására a világ jelentős felsőoktatási intézményei egyhangúan kiálltak a CEU mellett.

Gondolhatja komolyan bárki, hogy egy „fantom-egyetemet" támogatnak a tudományos világ központi tekintélyei?

Vagy hogy egy „fantom-egyetem" igazgatótanácsának vált tagjává, három nappal ezelőtt, az Oxfordi Egyetem rektora?" - fogalmazott közleményében az egyetem. 

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a legerősebb a Fidesz, de hat induló is megugorhatja a küszöböt az EP-választáson

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyedének támogatottságára számíthatott; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss közvélemény-kutatásából. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort, a Závecz Research ügyvezetőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×