eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
CEU-ügy: Tuzson mindent megmagyarázott

CEU-ügy: Tuzson mindent megmagyarázott

A nemzeti konzultációval kapcsolatos sajtótájékoztatóján magyarázta el Orbán Viktor pénteki kijelentéseit az államtitkár. Vasárnap tüntetnek a CEU-ért.

A szombati, a nemzeti konzultáció indulásáról szóló sajtótájékoztatón kérdezték az államtitkárt a felsőoktatási törvény módosításáról és a Közép-európai Egyetem (CEU) helyzetéről is. Tuzson Bence elmondta, hétfőn dönt a parlament arról, hogy napirendre veszi-e a kérdést. Szeretnék, hogy minél gyorsabban lezáruljon az ügy - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

A hatályos felsőoktatási törvény elmondása szerint most is egyértelműen rendelkezik arról, hogy csak külföldön működő egyetem hozhat létre Magyarországon intézményt. Ez alapján a CEU álláspontjuk szerint törvénytelenül működik, mivel valós működést nem fejt ki sem az Egyesült Államokban, sem Magyarországon, csupán szerződése van a Közép-európai Egyetemmel, ami helyette lát el tevékenységet. Ez csalás - jelentette ki az államtitkár, megismételve a pénteken Orbán Viktor által hangoztatott álláspontot. Majd egy kérdésre válaszolva kijelentve: az egyetem a diploma kiadásának a jogát intézhette csalással.

Vonulás a CEU-ért

Most a CEU, de ki a következő? - Tüntetés a szabad oktatásért címmel szervez vasárnap délután 17 órától tüntetést az Oktatási Szabadságot nevű Facebook-csoport a Corvinus Egyetemhez elé. A menet a Corvinustól tovább sétál majd az ELTE és a CEU felé, majd a Kossuth téren fejeződik be a demonstráció.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×