eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Háromnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben az Országgyűlés - a nap hírei

Elindult a budapesti vizes világbajnokság hivatalos visszaszámláló órája az Erzsébet téren. Hivatalosan is Martin Schulz a Német Szociáldemokrata Párt kancellárjelöltje.

Háromnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben az Országgyűlés. A képviselők tárgyalnak az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmát tartalmazó javaslatról, dönthetnek egyebek között az építési engedélyeztetés egyszerűsítéséről is.

Minisztériumok közötti megállapodások előkészítéséről és az Izraelben élő magyar ajkúak képviselőivel tárgyalt az emberi erőforrások minisztere izraeli látogatásán. Balog Zoltán vasárnap a szociális, illetve az oktatási miniszterrel tárgyalt.

Elindult a budapesti vizes világbajnokság hivatalos visszaszámláló órája az Erzsébet téren. A 17. FINA Világbajnokságot július 14. és 30. között rendezik. Az óriás-toronyugró számok a Batthyány téren lesznek. A szinkronúszók a Városligetben, az úszók és a műugrók a Duna Arénában, a vízilabdázók pedig a Hajós Alfréd Uszodában küzdenek a helyezésekért, a nyíltvízi úszók Balatonfüreden versenyeznek.

Pulitzer-emlékdíjat kapott az életmű kategóriában Horvát János, az írott sajtó kategóriában pedig Brückner Gergely. Az idén 27. alkalommal adták át a díjat.

Változik március 20-tól a tojáson feltüntetett árazás egy rendeletmódosítás miatt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A vásárlók számára így könnyebb lesz összehasonlítani az eltérő méretű és tömegű tojások darabárát a súlyra vetített egységárral. Eddig nem feltétlenül jelent meg a tényleges súly szerinti különbség.

Tájékoztatást kér a Fidesz a legfőbb ügyésztől, hogy hol tart a 4-es metró ügyében indult nyomozás. Kucsák László, a kormánypárt országgyűlési képviselője megjegyezte: az Európai Csalás Elleni Hivatal komoly szabálytalanságokra hívta fel a figyelmet a beruházással összefüggésben.

A Jobbik hat olyan, 2012-2016 között készült jelentést kér ki az Európai Csalás Elleni Hivataltól, amelyek esetében a magyar ügyészség vizsgálatot folytatott, de azokat vádemelés nélkül lezárta. Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese elmondta: az OLAF-nak a büntetőeljárás hiánya miatt ki kell adnia ezeket a zárójelentéseket.

A Párbeszéd javaslatot nyújtott be az ápolók bérének legalább 30 százalékos emelésére, de a Népjóléti Bizottság kormánypárti többsége nem támogatta a javaslatot - közölte Szabó Tímea, az ellenzéki párt társelnöke. A szakszervezetek többször felhívták a figyelmet arra: a minimálbéremelés miatt előfordul, hogy egy 30 éve dolgozó szakember keresete megegyezik egy pályakezdő fizetésével.

A küldöttek 100 százalékos támogatásával választották meg Martin Schulzot a Német Szociáldemokrata Párt elnökének a párt rendkívüli kongresszusán. Martin Schulzot az elnökválasztás után hivatalosan megtették a párt kancellárjelöltjének is.

Elhunyt Chuck Berry, akit sokan a rock and roll atyjának tartottak. A Grammy-életműdíjas zenész tavaly októberben töltötte be 90. életévét. Eredeti szerzeményeket tartalmazó utolsó lemezét 1979-ben adta ki, de 2014-ig koncertezett, utolsó éveiben egy kisvárosi bárban lépett fel.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×