eur:
392.97
usd:
366.41
bux:
66861.19
2024. április 25. csütörtök Márk
A dietetikusok szerint megfizethetően is lehet egészségesen etetni a gyerekeket

A dietetikusok szerint megfizethetően is lehet egészségesen etetni a gyerekeket

Fontos, hogy az iskoláskorú gyermekek értékes tápanyagokban gazdag és friss termékeket kapjanak a büfékben és az otthon csomagolt uzsonnában is - hangsúlyozza a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége legújabb ajánlása. A szervezet képviselője bízik abban, hogy az egészséges táplálkozás nem ütközik anyagi akadályokba.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szerint az iskoláskorú gyerekeknek olyan élelmiszereket kell fogyasztaniuk, amelyek értékes tápanyagokban gazdagok. A szervezet javaslatcsomagjáról Szűcs Zsuzsanna, a szövetség tudományos bizottságának elnöke azt mondta:

„Az étrendünkben minden nap markáns helyet kapjanak azok az élelmiszerek, amelyek bővelkednek az egészségünket szolgáló értékes tápanyagokban, például

rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben,

amelyek segítenek bennünket, hogy megelőzzük a civilizációs betegségeket.”

A dietetikusok szerint megfizethetően is lehet egészségesen etetni a gyerekeket

Szűcs Zsuzsanna kiemelte, hogy a büfékből és az otthon csomagolt uzsonnában is friss termékeket kell a gyerekeknek adni.

„Lehetőség szerint legyen az idénynek megfelelő, frissen elfogyasztott zöldség- vagy gyümölcsféle. Tízórai vagy uzsonna esetén kiegészíthetjük zsírszegény tejtermékkel. Jó megoldás a joghurtos gyümölcsös turmix, amelyet teljes értékű gabonával készült például gabonaszelettel vagy teljes kiőrlésű lisztből készült péksüteménnyel lehet fogyasztani.”

A dietetikus szerint az ebédnél fontos a

változatos és zsírszegény étkezés.

„A zöldséget értékes gabonát tartalmazó körettel, barna rizzsel, kuszkusszal egészíthetjük ki. Az ebéd tartalmazzon ne túl magas zsírtartalmú, értékes fehérjében gazdag élelmiszert: húst, halat is.”

A dietetikusok szerint megfizethetően is lehet egészségesen etetni a gyerekeket

Szűcs Zsuzsanna megérti, vannak drága összetevők, de reméli, az egészséges táplálkozás nem ütközik anyagi akadályokba.

„Hiszünk abban, hogy az egészséges táplálkozás megfizethető áron is megvalósítható, ha például az éppen akkor termő zöldségeket, gyümölcsöket választjuk.

Nem feltétlenül szükséges avokádóval és mangóval kielégíteni a szükségleteket,

vannak kedvezőbb áron elérhető, helyi termékek.”

A dietetikusok szerint megfizethetően is lehet egészségesen etetni a gyerekeket

Az emberek egészségét is az szolgálja, ha legalább heti szinten változatosan étkeznek – tette hozzá a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Tudományos Bizottságának elnöke.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×