eur:
395.68
usd:
366.59
bux:
65688.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Több pénz jut a háziorvosi praxisokra, de többet is kell vállalni érte

Félmilliárd forinttal növelte a kormány a háziorvosok számára kiírt praxisvásárlási és letelepedési pályázatán elnyerhető összeget. Jelenleg háromszáz betöltetlen praxis van, ez az összesnek az öt százaléka.

Már elérhető a háziorvosok számára kiírt praxisvásárlási és letelepedési pályázat, az elnyerhető keretösszeg a korábbinál több, 1 milliárd 250 millió forint – mondta az egészségügyért felelős államtitkár.

Ónodi-Szűcs Zoltán hozzátette, jelentkezni a tartósan betöltetlen háziorvosi praxishelyekre lehet, és ettől az évtől

az alapellátó fogorvosok is indulhatnak a letelepedési pályázaton.

Az államtitkár kiemelte, a letelepedéshez nyújtott támogatási összegeket megduplázzák, így az egy éve üres praxisokra nettó 12 millió, az öt évnél régebbi betöltetlen helyekre nettó 20 millió forint az elnyerhető támogatás.

„Új elem, hogy erre az összegre tudnak pályázni a fogorvosok is. Egyetlen szigorítás – de a betegek érdekében történő változás –, hogy

hat évig kell betölteni a praxist”

- közölte Ónodi-Szűcs Zoltán.

A pályázatokat október 15-ig lehet beadni, a részletes információk megtalálhatók az egészségbiztosító weblapján.

Az országban körülbelül háromszáz betöltetlen háziorvosi hely van, ez az összes praxis öt százaléka.

Az egészségügyi államtitkár elmondta: a tavalyi 750 millió forintos keretösszeg nagy részére pályáztak az orvosok, nagyjából 40 millió forintot nem sikerült kiosztani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×