eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Új információk a kilenc évfolyamos iskoláról

A kormány támogatni fogja a plusz egy év, azaz a kilenc évfolyamos általános iskola bevezetését, de pontosan be kell mutatni, hogy az az elvárt célokat hogyan szolgálja - közölte az oktatási államtitkár a köznevelési kerekasztal keddi ülése után.

Palkovics László elmondta: a kormány múlt heti ülésén bemutatták a kerekasztal elmúlt egy éves tevékenységét, és tájékoztatót tartottak a nemzetközi mérésekről is. Az államtitkár jelezte: a kilenc évfolyamos iskola ütemezése a köznevelési kerekasztal feladata lesz. Hozzátette: a plusz egy év az óvoda és az iskola közé épülhetne be, felette az iskolarendszer nem alakulna át.

A kilenc évfolyamos iskola és az új Nemzeti alaptanterv bevezetésének céldátuma 2019

- közölte az államtitkár.

Csépe Valéria miniszteri biztos jelezte: szerdán megkezdődik az új nemzeti alaptanterv koncepciójának szakmai egyeztetése.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×